Torba Yasa’ya karşı İzmir’de eylem düzenlendi. KESK, DİSK, TMMOB, TTB ve Torba Yasa’ya karşı olan pek çok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği eylemde KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar destek verenler adına basın açıklaması yaptı. Çınar, yaptığı açıklamada düzenlemelere neden karşı olduklarını ve yasanın içeriğini anlattı. Yasanın özellikle çocukların ve kadınların geleceğini tehdit ettiğini öne süren Çınar şunları söyledi:

“Meclis’te görüşülen tasarı komuoyundan gizlenerek her aşamasında içine çocukların geleceğini karartan ve kadınları eve hapsetmeye çalışan bir tasarıdır. 18’inci yüzyılın kölelik koşullarını düzenleyecek olan tasarıya ‘dur’ demekten başka çaremiz yoktur. Bu sefalet ve kölelik belgesini geri çektirmek için emekçiler TBMM’ye yürüyecek.”

Mecliste görüşülen Torba Yasa’yı protesto etmek için Ankara’ya başlatılacak olan yürüyüş için İzmir Konak’tan yarın 12.30’da otobüs kaldırılacak. Tüm illerden Ankara’da toplanması beklenen gruplar, 3 Şubat Perşembe günü TBMM önünde olacak.

"GENÇLERİN ÇOCUKLARIN GELECEĞİ ÇALINACAK"
Meydanda toplanan kalabalık AKP ve hükümet aleyhine sloganlar atarken katılımcılara ve vatandaşlara da Torba Yasa’nın ne gibi sakıncaları olduğu bilgisini içeren bildiri dağıtıldı.

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin hazırladıkları bildiride; “İşsizlik Fonu yağmalanacak, sürgünler yasallaşacak, ödünç memurluk getirilecek, çalışma yaşamı esnekleşecek, gençlerin ve çocuıkların geleceği çalınacak ve denetimsizlik artırılacak” başlıkları yer aldı. (ANKA)