Polisteki sorgusunda, "Kavşaklarda su satarak hayatta kalmaya çalıştık, eşlerimiz Suriyede kaldı, kadın ve çocuklar aç kalmamak için bu işe yöneldik" diye ifade verdi.

Yeşilyuva Mahallesi'nde bir kadının para karşılığı erkeklerle ilişkiye girdiği ve başka kadınları da pazarladığı bilgisini alan Ahlak Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Cep telefonu ile Ayşe Vakkaf'ı arayan polisler, 2 kadın ile birlikte olmak istediklerini söyledi. Evinin adresini veren Ayşe Vakkaf, kapıya gelen polisleri içeriye aldı. Kız kardeşi 30 yaşındaki Fatma Vakkaf ile kendisinin fuhuş yapacağını söyleyen Ayşe Vakkaf'a memurlar 120 TL ödedi. Para alışverişinin ardından kimliklerini gösteren polisler, abla Ayşe Vakkaf ile kızkardeşini gözaltına aldı. 

Ayşe Vakkaf, iç savaştan kurtulmak için 6 ay önce akraba olan eşlerini Suriye'de bırakıp Türkiye'ye kaçtıklarını söyledi. Kavşaklarda su satarak geçinmeye çalıştığını kaydeden Ayşe Vakkaf, "Benim 5 çocuğum var, kız kardeşimin de 2 tane. Başımızda erkek yok, ev kiraladık, kavşaklarda su satarak geçimimizi sağlamaya çalışıyorduk. Bu da yasaklanınca aç kaldık. Çaresiz bu işe başladık" diye savunma yaptı. 

Polisin 2 ay önce de aynı suçtan işlem yaptığı ve hayatta kalabilmek için fuhuş yaptığını itiraf eden Fatma Vakkaf ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Fuhuşa aracılık yapmak suçundan adliyeye sevk edilen Ayşe Vakkaf ise tutuklandı. 

(DHA)