Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ceza infaz kurumlarında sürekli hastalığı bulunan hükümlü ve tutuklu sayısının 246 olduğunu bildirdi.
 
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı Ergin, ceza infaz kurumlarında barındırılan hükümlü ve tutukluların sağlık sorunlarıyla ilgili gerekli tüm tetkik ve tedavilerin özenle yerine getirildiğini, hekim kararlarına kurum idaresinin müdahalesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Tutuklu ve hükümlülerin sağlığıyla ilgili tüm iş ve işlemlerin ilgili mevzuata uygun bir şekilde kayıt altına alındığını ve takip edildiğine işaret eden Adalet Bakanı Ergin, "Ayrıca acil tedavi gerektirecek düzeyde rahatsızlığı bulunan tüm tutuklu ve hükümlüler, vakit geçirilmeksizin hastaneye sevk edilmekte ya da 112 Acil Servis hizmetinden faydalandırılmaktadır" dedi.
 
Bakan Ergin, hasta hükümlülerin ihtiyaçlarının sağlık ve bakım merkezi anlayışıyla karşılanması amacıyla, Metris Ceza İnfaz Kurumu kampüsünde, öz bakım becerilerini yerine getiremeyenler için 90 kişilik, akıl hastalığı dışında ruhsal hastalıkları bulunanlar için 48 kişilik olmak üzere toplam 138 kişilik bir bölüm kurulduğunu ifade etti.
 
Sadullah Ergin, Cumhuriyet başsavcılıkları kanalıyla bakanlığa yapılan bildirimlere istinaden 28 Mayıs 2013 tarihi itibarıyla, ceza infaz kurumlarında sürekli hastalığı bulunan hükümlü ve tutuklu sayısının 246 olduğunun tespit edildiğini kaydetti. (ANKA)