Olay geçen 9 Ekim günü sabah saatlerinde Yenidoğan Mahallesi’nde meydana geldi. Üniversite sınavlarına hazırlandığı ve evinden dershaneye gittiği belirtilen H.Y.’ye sokakta yürürken arkasından gelen bir kişi elle sarkıntılıkta bulundu.

H.Y.’nin tepki göstermesi üzerine şüpheli hızla uzaklaştı. Genç kız kız olayın şokuyla, bir kaç adım attıktan sonra yol ortasında bayılarak yere yığıldı.

Başını asfalt zemine çarpan H.Y. vatandaşların çağırdığı ambulansla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Acil serviste gerekli gerekli tedavisi yapıldıktan sonra taburcu edilen genç kız, kendisine sarkıntılıkta bulunan tanımadığı kişiden şikayetçi oldu.

Kütahya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri olay yeri yakınındaki ev ve işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini tek tek inceledi.

Bir işyerinin güvenlik kamerasının olay anını saniye saniye kaydettiğini belirleyen polis ekipleri, yaptıkları çalışmalar sonucunda şüphelinin Mehmet K. olduğunu belirledi. Önceki gün gözaltına alınan Mehmet K., dün çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.







(DHA)