Askerliğini Erbaş veya Yedek Subay olarak yapacak olan vatandaşların mecburi vatan hizmetini yürütecekleri yeri öğrenmeleri için süren geri sayım sona erdi. Eski sistemlerde kimi zaman günler alabilen sorgu işlemlerinin günümüzde pratik ve kolay hale gelmesi sayesinde kişilerin özel işlemlerini tamamlayabilmeleri için yeterli zaman da kalabilmekte.
Elektronik iletişimde yaşanılan hızlı gelişmeler ve kamu kurumlarının bu teknolojiyi kullanmaya başlamaları ile birlikte; askere gideceklerin elektronik ortamda askerlik sorgulaması yapıp askerlik yeri öğrenmeleri mümkün. 

e-DEVLETİ ŞİFRESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN!

ASKERLİK BİLGİLERİ SORGULAMA
Yakın geçmişten bu yanadır kullanılan E-Devlet sistemi ile herhangi bir bilgisayar ya da mobil cihaz üzerinden kendilerine özel hesaplarına giriş yapabilen kişiler, detaylarına zahmetsizce ulaşarak görevlerini hangi birlikte gerçekleştireceklerini öğrenebilecekler. 
 
E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

T.C. Kimlik Numaranızı ve e-Devlet Şifrenizi kullanarak kimliğiniz doğrulandıktan sonra işleminize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Eğer farklı bir yöntem ile kimlik doğrulaması yapmak istiyorsanız, yukarıda bulunan diğer seçenekleri kullanarak da sisteme giriş yapabilirsiniz. 
Mobil imza kullanarak E-devlet girişi yapılabilmektedir. Bu hizmet, ülkemizde iletişim hizmeti veren GSM şirketleri aracılığı ile verilmektedir. GSM operatörleri aylık belirli bir ücret karşılığında mobil imza hizmeti sunmaktadır. E-devlet girişi yapmak için bir başka yol ise elektronik imzadır. Elektronik imza hizmeti veren bir çok özel şirket bulunmaktadır. E-devlet giriş işlemi elektronik imza aracılığı ile kullanıldığında çok daha fazla hizmetten yararlanılmaktadır. 

E-DEVLET ŞİFRENİZ VAR İSE SEVK EDİLECEĞİNİZ YER İÇİN TIKLAYINIZ