Gün içinde, farkında olarak veya olmayarak kullandığımız 12 en pis şey ile tanışmaya hazır mısınız? Eldivenle dolaşmayı düşünür gibi olduk, itiraf ediyoruz. Düşününce gerçekten doğru, bunlar çok ama çok pis!

Alışveriş Arabaları: Yüzlerce insan gün içerisinde bu arabaları kullanıyor. Ve kimse kullanmadan önce ellerini yıkamıyor.



Dışarıda çay içtiğiniz ince belli çay bardakları: Evde bardaklarınızı köpüklerle yıkarken, günümüzde bile çoğu yer sıcak suya şöyle bir tutuyor. Temizleniyorlar mı? Hayır! İçmeden önce bardağınızın şöyle dudak kısımlarını bir inceleyin deriz.



Solaryum yatakları: Bronz olmak her bayanın arzusu. Bu uğurda hiç mi hiç temizlenmeye bu solaryum yataklarına bile şöyle bir uzanıyorlar. En azından kullanmadan önce kontrol edin ve ıslak bir mendille kendiniz temizleyin.



Otobüs koltukları: Aslında otobüslerin hemen hemen her noktaları genelde mikrop kaynıyor. Koltuklarına gün içerisinde yüzlerce kişi oturuyor. Resimdeki gibi süngerli yapıya sahip koltuklar mikrop ve toz barındırma konusunda 1 numaradır. Oturmadan önce koltuğa iki tokat atarsanız kendiniz görebilirsiniz. Tutunma yerlerine de dikkat!



ATM’ler: Yine gün içerisinde yüzlerce kişinin mıncıkladığı muhteşem bir pislik yuvası. Düşünün o tuşlara nasıl pis parmaklar basmıştır .



Klavye: Kendi klavyeniz bile olsa, bazen dalgınlığına gelip elinizi temizlemediğiniz anlarda tüm pislikler klavyenize yayılmaya başlıyor. Arada bir klavyenizi temizlemenizde fayda var.



Bayanların çantaları: Ah şu bayanlar çantaların her yere koyuyorlar. Tuvalet setleri, dışarıda yemek yerken koyduğunuz masa ve sandalyeler… Sonra çantanızı siliyor musunuz, hayır. Nerede şimdi o mikroplar? Evinizde.



Cep telefonunuz: En ama en pis olan şey elinizden düşürmediğiniz bu küçük aletler. Her yere dokunup üzerine telefonunuzu elliyorsunuz. Daha sonra ellerinizi temizliyorsunuz ama telefonunuzla temasınıza devam ediyorsunuz. Elleri yıkamanın ne anlamı kaldı ki?



İçecek muslukları: Bu makinenin iç kısmının temizliğinden bahsetmiyoruz bile. Ancak bide içecek alırken ağzını dayadığınız o beyaz kancalar var ya, ikinci içeceğini almaya gelen herkes bardağını oraya dayıyor, unutmayın. Bu pisliğe sebillerde dahil.



Çocuk parkları: Biz hiç çocuk parklarının köpüklerle yıkandığını görmedik. Ama bu çocuklarını burada oynatmayın anlamına gelmiyor. Çocuklar pislenerek büyüyecek. Ama bir yerlere tutunduktan sonra gözlerini ovuşturmamaları konusunda uyarı yapmanızda fayda olabilir.



Yüzme havuzları: Herkesin havuza girmeden önce duş aldığını sanıyorsanız, çok yanılıyorsunuz. Birde havuzda 2 saatten fazla takılan bir kişi görürseniz havuzdan çıkın. Bilin ki işemiştir .