69 yaşındaki Ülkü, torunu Kaan Altyüksek'in de öğrenci olduğu Gediz Üniversitesi'nde, "Uluslararası Politik Ekonomi" yüksek lisans programına başladı. Torunu ise Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi.

Hakkı Ülkü dersleri hiç kaçırmıyor, anlatılanları dikkatle dinliyor. Kendisinden onlarca yaş küçük arkadaşları tarafından da bir baba ve ağabey gibi seviliyor. 28 yıllık siyaset hayatı sebebiyle eğitimini yarıda bırakmanın acısını çıkardığını anlatıyor: "Üç dönem yürüttüğüm Aliağa Belediye Başkanlığı ve sonra 22. dönem İzmir milletvekilliği görevlerim sırasında en büyük arzum, eğitimimi tamamlayabilmekti ancak siyasetin yoğun temposu yüzünden buna hiç zaman bulamadım. Milletvekilliğim 2007'de sona erdikten sonra ilk işim, bu hayalimi gerçekleştirmek üzere öğrencilik oldu."

DERS ALIRKEN DERS VERİYOR

Hakkı Ülkü, önce Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Bilimler ve Davranış Bilimi Yüksekokulu'nu, ardından öğrenci affıyla döndüğü Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nü 2013 yılında bitirdiğini söylüyor: "Torunum Kaan Altıntaş, bu yıl Gediz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'ni kazandı. Onu kaydettirmek için gelince yüksek lisans eğitimi alma isteği uyandı, öğrenciliğe devam etmeye karar verdim. Ailemin de görüşünü ve desteğini alıp başvurdum. Şimdi tekrar öğrenciyim, çok da sevinçliyim, çünkü bu kez torunumla beraber aynı üniversitede, aynı dönemde okuyorum. Bu müthiş bir duygu, beni ruhen gençleştiriyor. Eğitimin yaşam boyu sürmesi gerektiğine, okumanın yaşının olmadığına inanan biri olarak, bu yolda topluma örnek olabiliyorsam ne mutlu bana. Gençlerimizden kendilerini hep geliştirmelerini, yaşama sıkı sıkıya bağlanmalarını ve hayatın hep içinde olmalarını istiyorum, çünkü sürekli ürettikçe ve kendimizi geliştirdikçe hem daha mutlu hem de çevremize daha yararlı oluruz."


(CİHAN)