Buna göre 31 Temmuz tarihinden önceye ait 120 liranın altındaki trafik cezaları silinecek. Bu rakamın üzerindeki cezalar ise eksiksiz tahsil edilecek. 15 Kasım'da duyurulan tasarının ilk halinde trafik cezalarının yüzde 50'sinin tahsil edilmesi öngörülüyordu. Ancak bu madde değiştirildi. 120 lirayı aşan cezalarda indirim yapılmaması kararlaştırıldı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından 15 Kasım'da duyurulan borç yapılandırma tasarısında idari para cezalarının yüzde 50'sinin tahsil edileceğine ilişkin maddede değişiklik yapıldı. Buna göre 120 liranın üzerindeki tüm trafik para cezalarının tahsilinde herhangi bir şekilde indirim olmayacak. Maliye Bakanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen tasarının ilk halinde cezanın yüzde 50'sinin tahsilinden vazgeçilmesi ve kalan miktara TÜFE veya ÜFE'ye endeksli enflasyon oranında faiz hesaplanması yer alıyordu.

Değişikliği değerlendiren ekonomi yönetiminden üst düzey bir yetkili, tasarının dün itibarıyla son şeklinde maddenin böyle olduğunu belirterek, değişiklik olabileceği sinyali verdi. Düzenleme hakkında değerlendirmede bulunan yetkili, "Tasarı ne zaman Başbakanlık tarafından yayınlanırsa o zaman son şeklini almış demektir. Başbakanlık'a gidene kadar yeni değişiklikler olabilir. Mevcut maddelerde değişiklik olabileceği gibi yeni maddeler de eklenebilir." dedi. (Zaman)