Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki (FSM) bakım onarım çalışmaları nedeniyle dün 00.00'dan itibaren bir şerit daha kapatıldı. Avrupa-Anadolu istikametinde kapatılan şerit sayısı 3'e çıkınca trafikte bekleme süresi arttı, iftar öncesi sürücüler isyan etti.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki (FSM) bakım onarım çalışmaları nedeniyle, saat 00.00'dan itibaren bir şeridin daha kapatılması trafik çilesini bir kat daha arttırdı. Avrupa’dan Anadolu yakasına geçişte kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. 

Kapanan şeridin 3’e çıkması nedeniyle Avrupa’dan Anadolu ’ya geçmek neredeyse imkansız hale geldi. TEM Otoyolu’nda trafik Tekstilkent’te kadar uzarken, bağlantı yolları da tamamen tıkandı. 4 şeritli yolun 3’ünün kapatılması nedeniyle kuzey yoldan iki şerit Anadolu geçişine verildi. Bu, gişeleri geçen araçlar için kolaylık sağladı.

5 gişe kullanılıyor

11 Temmuz’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla köprü geçişlerinin ücretsiz yapılması sonrası 19 gişeden 14 tanesi kapatıldı. Trafiğe çözüm için alınan bu önlem, gişelerden sonra işe yararken, gişelerden önceki trafiği olumsuz etkiledi. 5 gişeden geçiş yapılması nedeniyle köprüye ulaşmak imkansız hale geldi. Ancak, gişelerden sonra kuzey yoldan iki şeridin de Anadolu yakası yönünde açılması köprü üzerindeki trafiği rahatlattı. Köprüye ulaşmak için saatlerce yolda bekleyen sürücüler ise, duruma isyan ederek yetkililerden çözüm beklediklerini söylediler.



İstanbul'daki yoğun trafik nedeniyle akşam saatlerinde işten çıkanlar uzun süre Dolmabahçe Tüneli'nde beklemek zorunda kaldı. Bazı vatandaşlar tehlikeli ve yasak olmasına rağmen servis araçlarından inerek, tünelde yürümeyi tercih etti.

İstanbullular köprü trafiğinden sonra Tünel trafiğine takıldı. Akşam saatlerinde işlerinden çıkan vatandaşlar yaklaşık 2.5 Km'lik Bomonti-Dolmabahçe arasındaki tüneli araçlarıyla bir saatte katettiler. Bazı vatandaşlar oluşan trafikten sıkılınca servis araçlarından inerek tünelden yaya olarak geçmenin tehlikeli ve yasak olmasına rağmen yürümeyi tercih etti.

Araçlarda oturmaktan sıkıldıklarını söyleyen vatandaşlar "Bomontiden beri yürüyoruz. Servis aracından indik. Trafik nedeniyle yürümeyi tercih ettik" diye konuştular.

Bir özel halk otobüsü şoförü ise, tünelde yolcu indirmenin yasak olduğunu belirterek, kimseyi indirmiyorum" dedi. 


Cnn Türk