İlçedeki içkili mekanlardan bir bölümü kapalı tutulurken, bazılarının turistlerin ısrarına dayanamayıp içki servisi yaptığı görüldü.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçim günü saat 17.00'ye kadar uygulanan içki yasağı tatil beldelerinde soruna neden oldu.

Kuşadası ilçesinde yasağı uygulayan içkili yerlerin bir bölümü kepenk kapatırken, açanların bir kısmı içki servisi yapmadı.

Turistlerin ısrarına dayanamayan bazı işletmeler ise, içki servisinde bulunmaya devam etti. Özellikle Kadınlardenizi başta olmak üzere sahildeki kafeterya, beach club ve restoranların büyük bölümünde içki servisi yapıldı.

Yasak nedeniyle en büyük sıkıntı 'Herşey dahil' sistemiyle çalışan tesislerde görüldü. Bir gün önceden turistlere yasağın duyurulmasına ve odalardaki mini barlara fazladan içki konulmasına karşın kimi turistler tur programlarını 'Herşey dahil' sisteme göre aldıklarını, ücretini ödediklerini ve kendilerine kimsenin 1 gün içki içemeyecekleri uyarısında bulunmadığını söyleyip tepki gösterdi. Bazı turistler ile tesis görevlileri arasında zaman zaman tartışmalar oldu.

Avrupa ülkelerinden gelen turistlerin büyük bölümü seçim günlerinde içki yasaklarının kendi ülkelerinde de uygulandığını dile getirdi.

İrlandalı Nadia Kiely, "Biz turistler Türk yasalarına saygılıyız ancak bugün çarşıya çıkanlar yemekte içki içemedikleri için otellerine dönmek zorunda kaldı. Alışveriş yapmadıkları için çarşı esnafı da bundan etkilendi" dedi.

Tatil için Almanya'dan gelen Carlotte Frank, "Ülkemizde de seçim nedeniyle yasak uygulanıyor fakat Türkiye'deki kadar katı değil. Örneğin akşam saatlerine kadar sürmez, burada ise sanırım gece yarısına kadar içki içilemiyor" diye konuştu.

Yeni Zellanda'dan tatile gelen Brian Clarake ise, "Benim ülkemde seçim döneminde içki yasağı diye bir şey yok. Bizim için farklı bir gözlem oldu" dedi.

Korumar Genel Müdürü Tacettin Özden, bazı turistlerin içki yasağına tepki gösterdiğini, ancak bunun abartılacak kadar olmadığını söyledi.

Özden, "Misafirlerimizi 1 gün önceden uyardık. Duvarlara yazılar astık. Odalardaki mini barlara takviye yaptık. Ancak tüm bunlara karşın bazı turistler tepki gösterdi. Bunlar abartılacak kadar değil" dedi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlkbahar ise, içki yasağının turistik tesisleri kapsamasının yanlış olduğunu kaydetti.

İlkbahar, "Otellerde içki yasağı yanlış. Senin seçimin tatile gelen turisti enterese etmez. Adam tatile relaks olmaya içki içmeye geliyor. Otelin içinde kalıyor. Ne kavga çıkarır ne de sorun yaratır. Ancak yerliye verilmiyor" diye konuştu.


Cnn Türk