Satışta haksızlık olduğunu iddiaeden Cuma Bulut’un da bankayı daha önce soyma girişimlerinde bulunduğu iddia edildi.
Olay saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Semih Bulut, elinde pompalı tüfekleKumkapı Çiftegelinler Caddesi üzerinde bulunan banka şubesine girdi. Bulut, güvenlik görevlisini etkisiz hale getirerek silahını aldı. Kasadan yaklaşık 30 bin lira alan soyguncu, bu sırada ihbar üzerine polis ekiplerinin geldiğini görünce, içerideki merdivenle aynı binanın çatı katı balkonuna çıktı. 

DESTE DESTE PARALARI BALKONDAN SAÇTI
Semih Bulut, zaman zaman silahla havaya ateş ederek, elindeki deste deste paraları balkondan havaya saçmaya başladı.  Polis ekipleri sokakta geniş güvenlik önlemi alırken, olay yerine "uzlaşmacı polis" çağrıldı. Aynı dakikalarda Özel Harekat polisleri de bina çevresinde önlem aldı. 

4 SAAT SONRA TESLİM OLDU
Havanın kararmasıyla birlikte zanlı ateş etmeyi bıraktı. Bu sırada, uzlaşmacı polis 4 saat dil döktüğü Semih Bulut'u ikna etmeyi başardı. Zanlı, saat 21.00 sıralarında silahlarını balkonda bırakarak, bankaya giren polis ekibine teslim oldu ve EmniyetMüdürlüğü'ne götürüldü. 

POLİS YERE SAÇILAN PARALARI TOPLADI 
Olayın ardından, polis ekipleri, Semih Bulut'un balkondan çevreye saçtığı soygun paralarını yerden tek tek toplayarak banka yetkililerine teslim etti. 

BİNA ELDEN GİTMİŞ, BABASI DA SOYMAK İSTEMİŞ
Olayın nedeni de saatler sonra anlaşıldı. İddiaya göre, baba Cuma Bulut, 4 yıl önce, yüklü borçları nedeniyle, soygunun yapıldığı banka şubesinin de yer aldığı binayı elden çıkarıp satmak zorunda kaldı. Ancak Bulut Ailesi, satışta haksızlık olduğunu öne sürerek bu durumu bir türlü kabullenemedi. Baba Cuma Bulut'un da daha önce aynı banka şubesine yönelik soygun girişimleri olduğu iddia edildi.  

Gözaltına alınan Semih Bulut adlı zanlı Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, polis ekipleri de Bulut'un balkondan çevreye saçtığı soygun paralarını yerden tek tek topladı.