İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz gün, "İstanbul'da yakında üçüncü havalimanını görürseniz şaşırmayın" şeklindeki konuşmasına ilişkin Milliyet Gazetesi'nden Songül Hatırsu'ya konuştu. Topbaş, "1/100.000 şehir planlarında Silivri’de bir üçüncü havaalanı öngörüldü. Mevcut Atatürk havaalanının birkaç katı olacak. Bu planlar Ulaştırma Bakanlığı ile görüşülerek yapıldı. Kısa vadede mevcut havaalanlarının kapasitesini yükseltmek istiyorlar. Sabiha Gökçen’e pist ilavesi planı var. Atatürk Havalimanı’nda ‘yeni bir pist daha yapabilir miyiz’ diye çalışmalar var. Ama biz üçüncü bir havalimanını planlarımıza işledik" dedi.

İSTİKLAL YENİLENECEK

Topbaş, İstiklal Caddesi ile ilgili olarak da açıklamalarda bulundu: "İstiklal Caddesi’nin altında eskiden yapılmış bir yağmur ve atık su tüneli var. Tarihi özelliği yok ama boşluklu bir yapı. Tramvaya yakın yürüdüğünüzde bir titreme hissedersiniz. Sekiz santimlik granitler koymamıza rağmen bu titreşim yüzünden, taşlar devamlı oynadığından yer yer kalktı. Şikayetler buradan kaynaklanıyor. Ar-Ge birimimiz yeni bir malzeme keşfetti, kararını verdik. Bu hafta uygulamasını yapacağız. Bir daha kırılma olmayacak. Mozaik tarzında asfalt karışımlı bir malzeme çünkü. Tren yolu pembemsi, diğer yerler gri ve yeşilimsi renkte mozaik tarzında olacak. İçinde cam da bulunduğu için parlayacak. Ticareti etkilemeden bölüm bölüm yapılacak ve sadece gece çalışılacak."

BAŞBAKAN'IN ÇILGIN PROJESİ

"Başbakan Tayyip Erdoğan’ın çılgın projesi ne kadar çılgın? Neden düğmeye basmıyor, arazi, finansman nedir engel?" sorusuna ise Topbaş'tan şu yanıt geldi:
"İstanbul’u suyu akmayan, çek karnesi verilmeyen bir şehirden aldı cazibe merkezi haline getirdi. Şehrin üzerindeki külü, tozu temizledi. İstanbul’la ilgili hayalleri tabii bitmiş değil. 35 yılı aşkın süredir kendisiyle çalışıyorum. Yıllardır düşlediği, kâğıda çizdiği, tüm dünyanın dikkatini çekecek 3-4 projesi var. Tokyo, Londra ve New York’tan sonra İstanbul’u konuşturacak projeler. Türkiye büyüdükçe  projelerin artık uygulanabilir olduğunu görüyor. Finansman, arazi her unsuru  inceletiyor şu anda."




Habertürk