Böbrek yetmezliği, şeker, yüksek tansiyon hastası olan Alpay'ın, önceki gece gittiği iki hastaneden de taburcu edildiği öğrenildi.

Ünlü besteci ve ses sanatçısı Teoman Alpay'ın kızı, TRT İstanbul Radyosu'nun eski radyo programcısı Zerrin Alpay (57), Beyoğlu Kocatepe Mahallesi'ndeki evinde ölü bulundu. Kimsesi olmayan Alpay'ın, yıllarca mücadele ettiği meme kanserini yendikten sonra uzun süredir de böbrek yetmezliği, şeker ve yüksek tansiyon hastalıklarıyla savaştığı öğrenildi. 

Yalnız yaşayan ve bu hastalıkları nedeniyle tek başına hareket etmekte zorlanan Alpay, önceki gün evinde düştü. Hayattaki tek yakını olan arkadaşı Mustafa Elmas, ambulans çağırarak Alpay'ı önce Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Burada tetkiklerinin yapıldığı, röntgen filminin çekildiği öğrenilen Alpay, 'yatak istirahati uygundur' denilerek taburcu edildi. 

İKİNCİ HASTANE DE TABURCU ETTİ

Arkadaşı Mustafa Elmas, hareket dahi edemeyen Zerrin Alpay'ı bu kez de Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Buradan da taburcu edilen Alpay'ı evine getiren arkadaşı dinlenmek için kendi evine gitti. Dün sabah kontrole gelen Elmas, kapı zili ve telefon yanıtsız kalınca polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Alpay'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Savcının yaptığı incelemenin ardından Alpay'ın cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
Alpay'ın parmağında bir yüzük ile sadece 2 lira para bulundu. Zerrin Alpay'ın, babasının cenazesine katılmadığı öğrenildi.

KİMSESİ YOKTU

Yokluk içinde geçen son yıllarında Alpay'ın yanındaki tek kişi olan Mustafa Elmas, "Tüm zorluklara rağmen hiçbir zaman kimliğini kullanmadı. Kimsesi de yoktu. Cenazesine bile gelecek yakını kalmadı. Son yıllarında hep hastalıkla boğuştu ama son götürdüğümde iki hastaneden birisi ilgilense belki yaşıyor olacaktı" dedi.