Bu ilginç gelişme, ünlüler dünyasındaki diğer boşanmaları akla getirdi. Acaba boşanırken kim eşinden ne kadar tazminat almıştı

CEYLA GÖLCÜKLÜ'YE 107 MİLYON DOLAR

İstanbul sosyetesinin en güzel kadınları arasında gösterilen Ceyla Gölcüklü, Azeri işadamı Şeri Shahnavaz ile 11 yıllık evliliğini 2005 yılında noktaladı. Gölcüklü, Houston, Londra ve Moskova gibi birçok kent ofisleri bulunan ve petrol dağıtımı yapan uluslararası ETİ Holding`in patronu olan eşinden 107 milyon dolarlık tazminat almıştı.

CEM HAKKO'DAN 17 MİLYON TL
Vakko´nun patronu Cem Hakko ile 23 yıllık eşi, üç çocuğunun annesi Bettina Hakko, 2006 yılının ekim ayında tek celsede boşandı. Bettina Hakko, boşanma karşılığı 5 milyon TL nakit, 10 milyon 220 bin TL´lik şirket hissesi ve 1 milyon 752 bin TL değerinde gayri mülk olmak üzere toplam 17 milyon TL tazminat aldı. Betina Hakko bu sayede Türkiye´de boşanma sonucu alınan en büyük tazminatlardan birini almış oldu.

HAKAN YILMAZ'DAN MANEVİ TAZMİNAT

Tiyatro ve dizi oyuncusu Hakan Yılmaz ile eşi Bengü Yılmaz boşanmak için birbirlerine dava açmıştı. Ünlü aktör iki yıl önce şiddetli geçimsizlik gerekçesiyle boşanma davası açmıştı. Bengü Yılmaz ise kocasının sadakatsiz davrandığını ve kendisini aldattığını belirterek Avukatı Dilek Şahbaz aracılığıyla karşı dava açmıştı. Mahkeme Bengü Yılmaz'ın açtığı boşanma davasını ise kabul edip tarafların evlilik birliğinin temelinden sarsıldığını belirterek boşanmalarına karar verdi. Çiftin kızlarının velayetini anneye veren mahkeme, Hakan Yılmaz'ın eşine 3 bin 700 lira nafaka ödemesine karar verdi. Mahkeme Hakan Yılmaz'ın 180 bin lira maddi, eşinin kişilik haklarını ağır bir şekilde ihlal ettiği için de 80 bin lira manevi tazminat ödemesini, toplamda da 206 bin TL nafaka ödemesini karara bağladı.

HALİT ERGENÇ 225 BİN TL ÖDEDİ

Binbir Gece dizisinde Bergüzar Korel ile adı aşk dedikodularına karıştıktan sonra Halit Ergenç, 16 aylık eşi Gizem Soysallı ile tek celsede boşandı. Ergenç, Soysallı'ya 225 bin TL tazminat ödedi. O sıralar Tan Sağtürk'le nişanlanan Korel de ilişkisini noktalayıp Ergenç'le çıktıkları Paris yolculuğu sonrası aşklarını itiraf etti. Çift'in şu an mutlu bir evlilikleri ve Ali isminde bir oğulları var.

EMRE KINAY, EMİNE ÜN'E 300 BİN TL ÖDEDİ

Emine Kınay Ün ve Emre Kınay çifti, 4 yıllık evliliklerini tek celsede bitirmişti. Kadıköy Adliyesi'nde gerçekleşen anlaşmalı boşanma davasında, çiftin kızları Duru'nun velayeti anne Emine Ün'e verildi. Emre Kınay eski eşine bin ve kızı Duru'ya da bin tl olmak kaydıyla, aylık 2 bin TL nafaka verecek. Çiftin mahkemeye sunduğu protokolde, geçtiğimiz yıl satın aldıkları ve Emine Ün'ün üzerine olan, yaklaşık 500 bin TL değerindeki ev konusunda ise Emre Kınay'ın, eski eşine 300 bin TL ödeyerek devralacağı yönünde anlaştıkları öğrenildi.

2.5 MİLYON TL'LİK GURUR DAVASI

Sosyetik güzel Zeynep Garan, 'gururuna tecavüz edildiği' gerekçesiyle eşine boşanma davası açtı; 2.5 milyon TL tazminat, aylık 50 bin TL nafaka istedi Sosyetenin ünlü simalarından Zeynep Garan, Fuji Film'in Türkiye mümessili olan eşi Mehmet Garan'a boşanma davası açtı. Garan, mahkeme dilekçesinde "Eşim 9 aydır eve gelmiyor. Agresif bir kişiliğe sahip olan Mehmet Garan, aşırı alkol alıyor" dedi. İki çocuğunun velayetini isteyen Zeynep Garan, aylık 50 bin lira nafaka talep etti. Boşanmadan sonra çalışamayacağını ve mirasçılık haklarını kaybedeceğini belirten Zeynep Garan, eşinden 1.5 milyon TL maddi tazminat istedi. Eşinin davranışları nedeniyle küçük düşürüldüğünü, kadınlık gururuna tecavüz edildiğini ileri süren Zeynep Garan, bu nedenle de 1 milyon TL manevi tazminat istedi. Garan, 2.5 milyon TL'lik tazminatın yanı sıra Mehmet Garan'ın sahibi olduğu milyonlarca dolarlık mal varlığının yarısının kendisine verilmesini talep etti. Dava hala görülüyor.
 
ELİF DÜRÜST'E 2 MİLYON DOLAR

Merhum iş adamı Ekrem Dürüst´ün kızı Elif Dürüst ile iş adamı Mehmet Germiyanlıgil, 10 yıl evli kaldıktan sonra 2006 yılında yollarını ayırdı. Elif Dürüst, bu boşanmanın ardından 2 milyon dolar tazminat ve her ay 15 dolar nafaka aldı.

ÜNVER ORAL'DAN ŞEBNEM TUNÇ'A 2,5 MİLYON TL

Reklamcı Ünver Oral, yaklaşık sekiz yıl önce ilk eşi manken Figen Erkan´dan yüklü bir tazminat karşılığında boşanmıştı. Oral bu boşanmanın ardından gönlünü, bir başka mankene, Şebnem Tunç´a kaptırdı. Hatta Tarabya´daki evini de satarak Cannes´a yerleşti. Ünver Bey ikinci evliliğini de geçtiğimiz şubat ayında bitirdi. Tabii yine yüklü bir tazminat ödeyerek! Şebnem Hanım boşanma sonrasında bir ev, 2.5 milyon TL nakit, 8 bin TL nafaka ve bir de otomobil aldı.

M. YİĞİT ŞARDAN EŞİNE 
5 MİLYON TAZMİNATI 5 YIL TAKSİTLE ÖDÜYOR
Güzel Sanatlar Reklam Ajansı´nın ortağı ve Galatasaray eski yöneticisi Mehmet Yiğit Şardan, 10 yıllık eşi Halide Çiğdem Doğu´dan 2007 yılında anlaşmalı olarak tek celsede boşanmıştı. Bu evlilikten iki oğlu olan Şardan, eşine 5 milyon TL tazminat, çocuklarına her yıl için 20 bin dolar tatil parası verdi. Taksitlendirilen 5 milyon TL tazminat, 2012 yılına kadar ödenecek.

ECE'NİN AŞKINDAN EŞİNE 125 BİN TL TAZMİNAT

Mankenlikten şarkıcılığa transfer olan Ece Gürsel'le aşk yaşayan ünlü bağlama virtüözü İsmail Tunçbilek, geçtiğimiz günlerde beş yıllık eşi Gamze Tunçbilek'ten tek celsede boşandı. Sarıyer Adliyesi Aile Mahkemesi'nde görülen davada Gamze Tunçbilek'e dört yaşındaki kızı Belgin'in velayetinin yanı sıra iki bin TL nafaka, kızı için ilkokula başlayana kadar bin TL, ilkokula başladıktan sonra her ay üç bin TL nafaka verilmesine karar verildi. Müzisyen ayrıca eski eşi ve kızı için oturacakları bir daire ya da onun karşılığı olan 125 bin TL verecek. Çift, duruşma salonuna birlikte gelirken Gamze Tunçbilek gözyaşlarına hakim olamadı. Tunçbilek eşine “Niye ağlıyorsun? Ağlamasanaî diye tepki gösterdi.

HABER: Batuhan Özkardeşler/BUGÜN