Uşak'ın merkeze bağlı Dağyenice köyünde tavuk besiciliği yapan 38 yaşındaki Kemal İşçi ve öğretmen eşi 36 yaşındaki Cevriye İşçi'nin  evinde dün gece elektriklerin kesilmesi sonucu jeneratör devreye girdi. Bu sırada uykuda olan Kemal ve Cevriye İşçi çifti ile çocukları Uğur 13 yaşındaki Enes İşçi,  3 yaşındaki Almila İşçi, 7 yaşındaki  Aybuke İşçi ile anneanne Emine Çevik, evin alt katındaki jeneratörden çıkan egzoz gazından zehirlendi. İşçi Ailesi’nin sabah ortalıkta görünmemesi, telefonlarına da cevap vermemeleri üzerine merak eden yakınları, kontrol etmek için eve gittiklerinde korkunç manzara ile karşılaştı.

KÖYLÜLER YARDIMA KOŞTU

Feryatlara koşan köylülerin haber vermesi üzerine gelen sağlık ve jandarma ekipleri Cevriye ve Kemal İşçi çiftinin hayatını kaybettiğini belirledi. Yaşamsal fonksiyonları devam ettiği belirlenen çiftin çocukları Enes, Almila ve Aybüke İşçi ile çocukların anneanneleri Emine Çevik ambulanslarla Uşak Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

JANDARMA SORUŞTURUYOR

Yoğun kar yağışı nedeniyle köye ulaşmakta zorluk çeken ekipler tarafından Cevriye ve Kemal İşçi çiftinin cenazeleri önce Uşak Devlet Hastanesi Morgu’na ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Üzücü olayda hayatını kaybeden Cevriye İşçi’nin Uşak Ömer Bedrettin Ortaokulu’nda İngilizce öğretmeni olduğu eşinin 4 ay önce taşındıkları köyde tavuk besiciliği yaptığı öğrenildi. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.


UŞAK/DHA