A.I., evlendiği F.H.I.'nın, o zaman 6 yaşında olan oğlu F.Z.U.'ya, evde kimse yokken, banyo yaptırma bahanesiyle tecavüz etti. A.I., küçük çocuğu, “Annene söylersen sen yanarsın” diyerek tehdit etti. Tecavüzler 2007 yılına kadar dört beş kez tekrarlandı.

2007 yılının aralık ayında A.I. ve F.Z.U. birlikte banyoya girdi. Banyodan bornozla çıkan ve bilgisayarın başında duran A.I., çıplak olan üvey oğlunu bir şey sorma bahanesiyle yanına çağırıp, vücudunu ellemeye başladı. Bu sırada içeri giren anne F.H.I., olayı görünce polise gidip şikayetçi oldu. Gözaltına alınan A.I., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan dava açılan üvey baba A.I., kendisine iftira atıldığını ileri sürüp, suçlamaları reddetti.

Mahkemede psikolog eşliğinde ifadesi alınan ve başından geçenleri anlatan F.Z.U., “İlk kez küçük yaştayken bana banyoda tecavüz etti. Ardından anneme söylememem için beni tehdit etti. Bunu defalarca tekrarladı. Bu olay benim psikolojimi bozdu. Sanıktan şikayetçiyim” dedi.

İstanbul Adli Tıp Kurulu 6'ncı İhtisas Dairesi'nden gelen raporda mağdur F.Z.U.'nun olaydan dolayı ‘Ruh ve beden sağlığının bozulduğu’ belirtildi. Mahkeme heyeti sanığı önce 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ardından suçu üvey oğluna karşı işlediğinden cezası 15 yıla çıkarıldı. A.I., suçu zincirleme işlemesi nedeniyle toplam 18 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum edildi.