Ankara- Hükümet Sözcüsü, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakanlık Yeni Bina'da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, kamuoyunun bayram tatilini merak ettiğini belirterek, bu çerçevede kamu çalışanlarının 29 Ağustos pazartesi günü yarım gün ve 2 Eylül Cuma günü tam gün idari izinli sayılacağını söyledi.

Bayram tatiliyle ilgili beklentileri karşıladıklarını ifade eden Arınç, bayram süresince, 27 Ağustos Cumartesi ile 4 Eylül Pazar günü dahil, otoyol ve köprü geçişlerinin de ücretsiz olmasını öngören Bakanlar Kurulu kararının da hazırlandığını kaydetti.

Maaşlar erken ödenecek

Bülent Arınç, memur emekli, dul ve yetim aylıklarının da 23-26 Ağustos günlerinde ödeneceğini, 1-2 Eylül tarihine denk gelen ödemelerin öne alındığını bildirdi. Yaşlılık aylığının 26-28 Ağustos günleri arasında, işsizlik ödeneğinin de bayramdan önce ödeneceğini aktaran Arınç, ''Bunlar belli sürelerde işsiz kalanlara ödenen ücretlerdir. Böylelikle çalışanlarımızın ve emeklilerimizin maaşları, ücretleri ve diğer konulardaki beklentileri karşılanmış bulunmaktadır'' dedi.


AA