Türkiye'de 20 milyonun üzerinde kullanıcısı olan facebook'tan yararlanan valilik, bu yöntemle unutulan 50 kimlikten neredeyse yarısını sahiplerine ulaştırdı. Valilik görevlileri, kendilerine ait facebook ve twitter hesaplarından kimliklerini unutan kişilerin fotoğrafları ve bilgilerini karşılaştırarak vatandaşlara ulaştı. Facebook üzerinden gönderdikleri mesajda kendilerinin Ankara Valiliği'nden olduğunu belirten polisler, unutkan vatandaşların kimlik kartlarının Ankara Valiliği'nde olduğuna dair bir mesaj gönderiyor.

Valilik görevlileri, nüfus cüzdanlarını burada unutan vatandaşlara daha çabuk ulaştıklarını belirterek, internet üzerinden geri dönüşlerin daha hızlı olduğunu ve vatandaşların kimliklerini tekrar aldıklarını söyledi. Valiliğe ait ziyaretçi kartlarının bir kısmını da bu yolla tekrar aldıklarını kaydeden valilik görevlileri, "Vatandaş, valilikteki işlemi için kimliğini bıraktıktan sonra ziyaretçi kartını alıyor. İşlerini bitirdikten sonra unutkanlıktan kimlik kartını geri almayı unutuyor. Biz de hemen onlara ulaşmak için bu yöntemi bulduk." dedi.

Valilik görevlileri, sosyal paylaşım ortamında hesapları bulunmayan ya da isim benzerliği ve fotoğraf eşleştirmesi yapılamayan isimlere de Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'nün adrese dayalı nüfus kayıt sistemi üzerinden ulaşmaya çalıştıklarını kaydetti.

(CİHAN)