Şerefiye Mahallesi Ordu Caddesi üzerinde bulunan Vali Konağı ve 12 işyeri kırsal bölgelere su ve yol götürmek, okul yaptırmak amacıyla Van İl Encümeni tarafından 8 milyon 744 bin 395 TL muhammen bedelle satışa çıkarıldı.

İhale ilanlarının şubat ayında Resmi Gazete başta olmak üzere, yerel ve ulusal basında yayınlanmasının ardından taşınmaz malların ihalesi de çarşamba günü İl Özel İdaresi'nde yapıldı. 5 İl Genel Meclis Üyesi'nin de yer aldığı 11 kişilik İl Encümeni İhale Komisyonu tarafından ihaleye katılan firmaların teklifleri kapalı zarf usulü ile alındı. 2 firmanın katıldığı ihalede en yüksek rakamı 9 milyon 165 bin TL ile YTY İnşaat Nakliye Turizm Madde Sanayi ve Limited Şirketi - Ahmet Çayırlı ortak girişim grubu verdi.

İhale komisyonu da verilen tekliflerle ilgili yaptığı değerlendirmenin ardından, onaylanmak üzere Van Valisi Münir Karaloğlu'na gönderdi. Karaloğlu, yaptığı incelemenin ardından kendisinin de ikamet olarak kullandığı konak ile birlikte 12 adet işyerinin satışını imzaladı.

(CİHAN)