Çavuşoğlu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) toplantı salonunda  sivil toplum kuruluşları ile turizm sektörü temsilcileri ve muhtarların  katılımıyla gerçekleştirilen istişare toplantısına katıldı. 
 
 "6,5 milyon insan e-vize sisteminden vize aldı" 
 
Çavuşoğlu, Türkiye'ye gelecek yabancı turistlerin önlerindeki  engelleri kaldırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını bildirdi. Bu doğrultuda  e-vize sistemi uygulamasını başlattıklarını anlatan Çavuşoğlu, "Bugüne kadar 6,5  milyon insan e-vize sisteminden vize aldı. Havalimanlarındaki kuyrukları  kaldırıyoruz. İnsanlar, evinden, iş yerinden ya da kafelerden sisteme giriyor, 3  dakika içinde e-vizesini alıyor" diye konuştu. Bakan Çavuşoğlu, Rusya'dan Türkiye'ye kimlikle gelinebilmesi konusunda  çalışmalar yapıldığını kaydetti. 
 
Çinli turistte artış beklentisi 
 
Dünyanın her yerine giden ve çok ciddi paralar harcayan Çinli  turistleri de Türkiye'ye çekmek için çalışmalar yaptıklarını dile getiren  Çavuşoğlu, şunları söyledi: 
 
"Çin vatandaşlarına bir şart koymuştuk, e-vize alabilmesi için  schengen yada OECD ülkelerinden bir tanesinden vize alma şartı koymuştuk, şimdi  bunu da kaldırdık ve bir patlama bekliyoruz. Kaldırdığımız günden bu yana vize  alan Çinli sayısı da artmaya başladı. bugün 150 milyondan fazla Çinli seyahat  ediyor, bize gelen sadece 130 bin. Bizim en az 5 milyon Çinliyi de Japon'u da  ülkemizde ağırlayabilmemiz lazım." 
 
Vizesiz seyahat imkanı 
 
Bakan Çavuşoğlu, Türk vatandaşlarının da vizesiz seyahat etme imkanı  için çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Avrupa Birliği ülkeleri Dışişleri  Bakanları ile iki gündür vizesiz seyahat ile ilgili görüşmeler yaptıklarını  anlatan Çavuşoğlu, "Bugüne kadar 70 ülkeyle vizeleri kaldırmışız ama bu yetmez,  inşallah 2,5 - 3 sene içinde schengen ülkelerinde de vizeleri kaldıracağız ve  vatandaşlarımız schengen ülkelerinin hepsine vizesiz bir şekilde seyahat  edebilecekler" dedi.