Merkez Yüreğir İlçesi'nin Geçitli Mahallesi'nde tek katlı evde yalnız yaşayan Hayriye Suna'nın, dün sabah kahvaltıya gecikmesi üzerine merak eden torunları, uyandırmak için eve gitti. Kapının açılmaması üzerine pencereleri kontrol eden torunları yatak odasından dumanlar geldiğini gördü. Eve giren yakınları Hayriye Suna'nın yatak odasında yanmış cesediyle karşılaştı. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekiplerinin yaptığı incelemede, arka taraftaki pencere demirinin bir bölümünün sökülmüş olduğu belirlendi.

BAYILTIP YAKMIŞLAR

Bunun üzerine Suna'nın cinayete kurban gitmiş olabileceğinden şüphelenen Jandarma Olay yeri İnceleme ekiplerinin yaptığı detaylı incelemede, pencere demirini bağladıkları ipi çekerek duvardan söken şüphelinin, uykuda olan Hayriye Suna'nın başına sert bir cisimle vurup etkisiz hale getirdiği saptadı. Şüphelinin daha sonra evde arama yaptığı, olaya yangın süsü vermek için de elektrik sobasını yorganın altına yerleştirip, aynı pencereden çıkıp gittiği belirlendi.

PARAYI BULAMAMIŞLAR
 
Ekipler evde yaptığı incelemede 30 bin TL ile 2 bin 500 euro'yu Hayriye Suna'nın gizlediği yerde buldu. Suna'nın yakınları yüzük ve küpe gibi ziynet eşyalarının ise yerinde olmadığını söyledi. Hayriye Suna'nın evinde bulunan güvenlik kamerası kayıtlarını da inceleyen jandarma, sistemin çalışmadığını belirledi.
 
Otopsinin arından yakınlarına teslim edilen Hayriye Suna'nın cenazesi, gözyaşları arasında Geçitli Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi. Suna'yı öldüren kişi ya da kişilerin yakalanması için jandarma geniş çaplı bir araştırıma başlattı.
(DHA - Fatih KARAÇALI)