Özlüce’nin yanında bulunan Yüce Köyü’ne gidip sağlık konusunda yardımcı olmak istediklerini belirtilen 2 kişi, köylülerin Jandarmaya haber vermesi üzerine yakalandı. Ancak bu 2 kişinin medikal malzeme satıcısı oldukları ve köylülere gerçekten yardımcı olmak için dolaştıkları ortaya çıktı.

Mazıdağ’ın Özlücü Köyü Beşevler Mezrası’nda 25 Ocak günü Mahmut Dinler’in 4 kız çocuğunun kaçırmak isterken yakalanıp tutuklanmasının ardından, bölgedeki köylüler gelen yabancılara karşı daha hassas davranmaya başladı. Özlüce Köyü’nün yakınında bulunan Yüce Köyü’ne özel otomobille giden 2 kişi özellikle kadınlarla konuşup, sağlık konusunda yardımcı olmak istediklerini ve hastalıkları bulunanları ücretsiz tedavi yaptırabileceklerini söyledi.

Bu durumdan şüphelenen köylüler, durumu ve 2 kişinin bulunduğu araç plakasını jandarmaya bildirdi. Köyden ayrılan 2 kişi jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada Mardin’de yakalandı. Adları açıklanmayan kişiler, köyün bağlı olduğu Seyhan Jandarma Karakolu’na götürülüp sorgulandu. Bu kişilerin bi firmada medikal malzemesi satan kişiler olduğu ve resmi izinlerinin de bulunduğu belirlendi.

Kişiler, firma olarak yardım yapmak için gittikleri köylerde köylülerle görüştüklerini söyledi. İki medikalci durumun ortaya çıkmasının ardından serbest bırakıldı.

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, (DHA)