Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Emine Ülker Tarhan başkanlığında YARSAV heyeti, birliğin kuruluşunun 4. yıldönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Tarhan ve beraberindeki YARSAV heyeti, Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulundular. Heyet, Anıtkabir merdivenlerinde fotoğraf çektirmesinden ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Burada Tarhan, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Ulu Önder;
Türk hukuk devrimini yaparken ülkenin düzenini ve yurttaşın haklarını her türlü biçim ve kılıktaki saldırılara karşı adliyenin yüksek gücünün koruyacağını söylemiştiniz. Sonra "beni hatırlayınız' demiştiniz. Biz bu sözleri hiç unutmadık, ilkelerinizin ışığında YARSAV'ı kuran bizler, hukuk devriminin yarattığı Türk yargıç ve Cumhuriyet savcıları, 4. kuruluş yıldönümümüz olan bu günlerde bulunduğumuz koşullarda Türk yargısına, hukuk devrimine, demokrasisine "her türlü biçim ve kılıkta' yapılan saldırılara karşı mücadele ederken sizi olduğu gibi bu sözlerinizi de daha sık hatırlıyoruz. Mücadele gücümüzü sizden ve devrimlerinizden alıyoruz. Tüm engelleme ve ülkemizi yeniden ortaçağ karanlığına dönüştürme çabalarına karşın çağdaş hukuk ve uygarlık yolunda yürümeye devam edeceğiz."(ANKA)