Milyonları peşinden sürükleyen ünlüler de irili ufaklı suçlardan yargılanıp kimi zaman sadece birkaç saat kimi zaman ise yıllarca demir parmaklıkların ardında kalabiliyorlar. Oscar Pistorius'un cezasının belirlendiği şu günlerde, daha önce tutuklanmış 28 ünlü ismi bir araya topladık.

1. Tim Allen


Aracında yüklü miktarda uyuşturucu ile yakalanan ünlü oyuncu 1979-1981 yılları arasında iki yılını hapishanede geçirdi .

2.Frank Sinatra



Ünlü sanatçı 1938'de evli bir kadınla yakalanınca, zamanın yasalarına göre 16 saat tutuklu kaldı.

3. 50 Cent



1994'te evinde uyuşturucu ve silah bulunan yıldız, 6 ay demir parmaklıkların ardında kaldı.

4. Robert Downey Jr.

Ünlü oyuncu 1999'da uyuşturucudan başı yananların arasına katıldı ve bir yıla yakın süre cezaevinde bulundu.

5. Mark Wahlberg

1986'da sokakta orta yaşlarında bir Vietnamlıya saldıran ünlü oyuncu, 45 gün tutuklu kaldı.

6. Wesley Snipes



3 yılını hapishanede geçiren Snipes, 2010 yılında vergi borçları nedeniyle tutuklanmıştı.

7. Paris Hilton



Sansasyonel hayatıyla dikkat çeken Paris Hilton, ehliyetsiz araç kullanımı sebebiyle 3 günlük bir tutukluluk süresi geçirmişti.

8. Michelle Rodriguez



2007'de alkollü araç kullanımı sonrası aldığı kamu hizmetini yerine getiremeyen ünlü oyuncu, 18 günlük bir hapishane tecrübesi yaşamıştı.

9. Christian Slater

Alkol ve uyuşturucu aldıktan sonra kız arkadaşına saldırıp darp eden Slater, 1997'de bu suçtan yaklaşık iki aylık bir ceza almıştı.

10. Danny Trejo



Dünyada Machete filmindeki karakteriyle tanınan tecrübeli oyuncu, 1960'ların başında uyuşturucu bulundurma ve hırsızlık suçlarından tam 11 yıl ceza alıp demir parmaklıkların ardında kalmıştı.

11. Matthew McConaughey



2014 yılında Oscar ödülünü alan ünlü oyuncu, 1999 yılında uyuşturucu bulundurmak ve etrafa rahatsızlık vermekten 9 saatlik bir tutukluluk süresi atlatmıştı.

12. James Brown



Müziğin efsane isimlerinden olan Brown, 1949'da hırsızlıktan aldığı ilk cezadan sonra 1988'de aşırı hız, silah taşıma ve polis memurlarına saldırıdan toplamda 6 yıllık bir hapis cezasına çarptırılmıştı.

13. Lindsay Lohan

Genç yaşta meşhur olan Lohan, çalkantılı hayatındaki taşkınlıkları sebebiyle toplamda 14 günlük bir hapis hayatı tecrübesine sahip.

14. Doğuş



1993'te ırza geçmek suçundan 4 ay hapis yatan Doğuş da demir parmaklıklara yabancı olmayan isimlerden...

15. Ebru Şallı

1999'da uyuşturucu kullanımından cezalandırılan Şallı, 15 günlük bir tutukluluk hayatı yaşadı.

16. Bülent Ersoy



1980 yılında evine giren hakime hakaret etmekten yargılanan Ersoy, 45 gün hapishanede kalmış ve sonrasında bir gazeteciye saldırdığı için 2 ay daha cezaevinin yolunu tutmuştu.

17. Tuğba Özay



Sevgilisiyle yaşadığı sorunlar sebebiyle Susurluk Davası'ndan hükümlü olan Yaşar Öz'den yardım isteyen Özay, 6 aylık bir hapishane tecrübesi yaşamıştı.

18. Deniz Seki



Uyuşturucu suçundan hapishane yolunu tutan ünlülerden olan Seki, şu sıralarda yeniden demir parmaklıkların ardına girmemek için mücadele ediyor.

19. Haluk Levent



Karşılıksız çek sebebiyle hapse giren Levent'in de 9 aylık bir hapishane tecrübesi bulunuyor.

20. İbrahim Tatlıses

1987'de polisle yaşadığı tartışma sonrası tutuklanan Tatlıses, 16 gün tutuklu kalmıştı.

21. Serdar Ortaç



Serdar Ortaç,1999 yılında, askerlikten kaçmak için evraklarda hile yaptığı gerekçesiyle, 2 yıla yakın bir tutukluluk hayatı yaşamıştı.

22. Kuzey Vargın



Yeşilçam'ın ünlü yüzlerinden olan Vargın, bir kavgada Salih Güney'i bıçaklamış ve bu sebeple 5 yıllık bir hapishane hayatı yaşamıştı. Vargın genel afla serbest kalabilmişti.

23. Yılmaz Güney



1974'te Yumurtalık Savcısı cinayetinden 18 yıl hapse mahkum edilen Güney, 1981 yılında izin alarak çıktığı cezaevine dönmeyerek Fransa'ya kaçmış ve üç yıl sonra Fransa'da yaşamını yitirmişti.

24. Rebecca Gayheart



2001'de 9 yaşında bir çocuğa aracıyla çarpan Gayheart, çocuğun ölümüne sebep olmuştu. Ancak uzun süreli bir dava sürecinin ardından kusurlu bulunmamış ve tutuklu yargılanmasının ardından serbest bırakılmıştı. 

25. Sid Vicious



Bir dönemin müzik efsanelerinden olan Vicious, kız arkadaşını öldürmekten yargılanmış ve davaların sürdüğü 1979'da aşırı dozda uyuşturucudan ölmüştü.

26. Phil Spector



Ünlü müzik yapımcısı Phil Spector, 2003'te Lana Clarkson'u öldürmekten suçlu bulunmuş ve 19 yıllık bir hapishane hayatına mahkum edilmişti. Spector hala cezasını çekmekte.

27. O. J. Simpson

Futbol oyuncusu ve aktör Simpson, ismini en çok duyuran ünlülerden. Karısını ve kız arkadaşını öldürmekten yargılanan Simpson, defalarca yaşadığı tutukluluk süreçlerinin sonuncusunu 2007'de birçok suçtan yargılanarak cezaevine koyularak tecrübe etti. Simpson hala parmaklıklar ardında.

28. Amy Locane

2010 yılında bir araba kazasında 60 yaşındaki Helene Seeman'ın ölümüne sebep olan ünlü oyuncu, 3 yılını cezaevinde geçirmişti.

Bonus: Mick Jagger

1967 yılında uyuşturucu hap kullanımından yargılanan Jagger, 3 aylık bir hapis cezası almıştı.



Haber: Oktay Volkan Alkaya - Radikal