Taraf Gazetesi'nin haberine göre; Kalamış ile Moda arasında uzanan ve yıllardır ıslah çalışmaları tamamlanmadığı için etrafına koku ve mikrop yayan Kurbağalıdere'nin iyice can çekiştiğini gösteren fotoğraflar, Kadıköy Life dergisi tarafından görüntülenmişti. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu Kurbağalıdere için geçici bir çözüm bulunduğunu belirterek projenin biran önce tamamlanması gerektiğini söyledi.

Nuhoğlu, “Geçen hafta Büyükşehir ile Kurbağalı dere hakkında konuştuk. Şuanda yukarıdan akan kanalizasyonların hepsi baypas edilip eski kırılan yerlerden tekrar verildi. Kanalizasyonun direkt akımı kesilince orada biriken pis su kendi içinde ciddi şekilde metan gazı üretti. Dün tekrar buraları gezdik. Şimdi Büyükşehir zannediyorum cuma veya cumartesi günü tekrar şehir gemileriyle beraber o biriken pis şeyleri alacaklar ve o sorun geçici olarak çözülecek” dedi.

HANTAL VE YAVAŞ İLERLİYORLAR

Nuhoğlu, “ Kalıcı bir çözüm için Büyükşehir yaptığı projeyi bitirmesi gerekiyor. Biraz hantal ve yavaş gidiyorlar. Sürecin hızlanması lazım 24 saate dönüşmesi lazım. Geçen ay mecliste anlattık. Derenin bu kanalizasyondan kurtulup ıslah edilmesi gerekiyor. O projenin de hayata geçilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Projenin ivedilikle ilerlemesi gerektiğini söyleyen Nuhoğlu: “Biz bu tem,izleme işlemini belediye olarak yapsaydık yedi-sekiz ayda bitirirdik. Ancak yasal olarak yetki onlarda. Biz istesek de müdahale edemeyiz. Ama elimizden geldiği kadar destek veriyoruz. Proje ilgisizlikten ve beceriksizlikten dolayı ilerlemediğini düşünüyoruz. Kadıköylüler onlara oy vermiyor mantığı içerisinde olduğunu düşünmemeye çalışıyoruz” dedi.