Penta kurumsal web tasarım şirketi kurulmak istenilen internet sitesinin bazı site kurulum standartlarını açıkladı. Peki bu standartlar nedir? Web sitesi tasarımı için bazı maddeler olabilir mi? Penta yazılım firması diğer yazılım şirketlerinden farklı olarak ne gibi koşullar belirlemiştir? Penta web tasarım ajansı bir sitenin kurulumunun baştan sağma olmayacağını mutlaka bir alt yapı şemasının oluşumunun öneminden bahsediyor. Peki bu alt yapı şeması nedir?

Günümüzde birçok firma müşterileriyle rakip analizleri yapmadan ve doğru hedef kitlesi tanımlaması yapmadan site tasarlamaya kalkıyor. Penta yazılım şirket temsilcileri bu durumun kısa vadede olmasa da uzun vadede ciddi bir sorun oluşturacağını söylüyor. İstenilen pazarda başarı sağlanabilmesi için mutlaka rakip firmaların ne gibi öğelerde başarılı oldukları veya nasıl bir kitleye hangi doğrultuda ulaştıkları hakkında detaylı bir araştırma yapmalıdırlar. Penta yazılım da işte tam bu noktada web tasarımı yapabilmek için bazı metotlar olduğundan bahsediyor.

Tasarım İlk İlkesi Hedef Kitle ve Pazar

Hedef kitle kime hitap ettiği bir web sitesinin içerik bilgisinden şablon tasarımına kadar etkili olan bir aşamadır. Kırsal bir kesime ya da dünya çapında bir topluluğa ya da hangi yaş aralığını daha çok ilgilendirdiği önemlidir. Penta yazılım ise bu konuda adımlarını sağlam ve güvenilir attığını belirtiyor.

Google Kural ve Kriterlerine Göre Tasarlanan Web Siteleri

Google dünyanın en büyük arama motoru olarak yerini halen korumaktadır. Durum böyle olunca yayınlanan web sitelerinin merkezi ise Google oluyor. Penta yazılım firması temsilcileri Google web sitesi sıralaması yaparken 200’den fazla kriteri baz aldığını söylüyor. Kendine has incelikli detaylara önem vererek her ay 2 defa web sitesi sıralama ölçütlerini değiştirdiğinde bilinen bilgiler arasında yer alıyor. Durum böyle olunca en üst sıralarda kalmanın bazı detayları bulunuyor. Yazılımcılar için anahtar kelime kodlamalarına oldukça önem veriliyor. Bu anahtar kelimeler Google arama motoruna yazıldığında web sitesini ilk sıraya alıyor. SEO uyumlu içerik yazmak demek tam olarak anahtar kelimelerde bir bütün oluşturmak demektir. Penta yazılım ise içerik bakımından usta yazarlarıyla birlikte 10 yıllık makale hizmeti de verdiği biliniyor.

Mobil uygulamalara uyumlu Web tasarımı

Günümüzde dijitalleşen dünyayla beraber bir web sitesinin mobil cihazlara da uygun olması gerektiği belirtiliyor. Veriler gösteriyor ki mobil cihazlardan girilen ve alışveriş yapılan e-ticaret gibi web siteleri, bilgisayar ve masaüstü bilgisayarlara oranla daha çok tercih ediliyor. Mobil uyumlu web siteleri günün her saatinde istenilen her zamanda erişim imkânı sağladığı için hem kar amaçlı olarak daha yüksek verileri elde etme imkanı sunuyor hem de kolay erişim sayesinde ise bireylerin favori hizmet desteği sunuyor.

Penta Yazılım Web Sitesi Tasarım İçin Nelere Dikkat Ediyor?

İyi bir reklam! Kendi bünyesinde çalıştırdığı sosyal medya uzmanları sayesinde daha büyük bir kitleye ulaşmanıza yardımcı oluyor. Diyelim ki bir mimarlık firmanız var bunu sosyal medya hesapları ile web sitenizi aynı oranda değer verirseniz büyümeniz ve daha çok insana ulaşmanız artık daha kolay. Sadece web sitesi tasarım ve yazılım yapıp kenara çekilmeyen Penta yazılımcıları sizi daha üste taşımayı kendine görev ediniyor. Ayın anda yaptığı sosyal medya hesap paylaşımları ile bireylerin ana sayfalarına düşüyor. Web sitesi entegrasyonu ile yürütülerek site ziyaretlerini arttırıyor. Burada sosyal medya uzmanları firmalara aylık veya haftalık olarak grafikler sunuyor. Bu veri analizleriyle daha çok beğeni alan paylaşım içeriği üzerinden planlamalar da yapılabiliyor.

İdeaSoft Tema Tasarımı ile Penta Yazılım

Türkiye’nin en önde gelen e-ticaret firması olan İDEASOFT e-ticaret sistemlerinin çözüm ortağı ve ana bayisi olan Penta yazılım, hem ideasoft e-ticaret paketlerini satmakta hem de Ideasoft paketlerine özel tema tasarım ve modül geliştirme hizmeti sağlamaktadır. Web tasarımı standartlarında kendi alanında rakiplerini bu özelliği sayesinde eleyen Penta yazılım şirketi, bu alanda kendini sürekli geliştirmeyi temel amaç edinmiştir.

Kurumsal web tasarımı yapan bir firmanın böyle nitelikli bir özelliği olmasaydı alt yapısında bazı problemler ve şikayetler olabilirdir. İdeaSoft paketleri müşterinin istediğine göre değişim göstermektedir. Örneğin; Google servislerini, (Search Console, Analytics, Bussines, Haritalar) ve Yandex servislerini kurulabilir. Bu uzantılar web sitenize kalite bakımından ayrıcalıklar sunar. Google haritalar uzantısıyla birlikte şirketinizin konumunu kolaylıkla gösterebilirsiniz. Bu da müşterileriniz için ulaşım kolaylığı sağlar.

İyi bir Ara yüz tasarımı sizi hedefe götürür!

Penta web tasarım firması hedef kitlesi bazında “creative” çalıştığını söylüyor. Peki bunu nasıl mı yapıyor? Amaçları ve alışkanlıklardan vazgeçilmeden oldukça basit ama özgün bir tasarım yaparak bu hedef sağlanabiliyor. Yönetim panelinin de oldukça basit olduğu ve herhangi bir sorun yaşandığında kolayca Penta yazılım destek hattına ulaşılabilen birer web siteleri tasarlanıyor. Penta müşterilerini mağdur etmemek için kendine şöyle bir hizmet politikası anlayışı sunmaktadır: İşin revize hakkı vardır ve müşteriler memnun olmayana kadar ücret talep etmiyoruz! Bu anlayış sistemi Penta yazılımcılarının ne kadar profesyonel bir ekip olduğunun ciddi anlamda altını çizmektedir. Sizde uygun bir web sitesi tasarımı için Penta yazılım web sitesini inceleyebilirsiniz!