Türkiye ne güzel bir ülke, her gün bir çok olay oluyor. Bu olayların bir tanesi bile gündemi doldurması gerekirken, koyuyoruz çuvala, unutup gidiyoruz.

100.000 KONUT

Ülkenin çeşitli yerlerinde toplam 100 bin konut yapılacakmış. Konutları TOKİ yapacak, dar gelirli ve evi olmayanlara satılacakmış.

Adeta seçim meydanlarında, kürsüden atılan çiçek, elma şekeri paketleri gibi... Elma şekerini yedikten sonra elinde kazığı kalıyor.

Binlerce kişi para yatırıyor, içlerinden birkaç kişiye piyango yani bir daire çıkıyor, sonra bu kişiler senelerce borç taksiti ödüyorlar, faizini bile karşılayamıyorlar ve aldıkları fiyattan daha ucuz bir fiyata satıp gidiyorlar. Bu güne yapılan toplu konutlara bakın, ancak yüzde 10’nu ilk sahiplerinin elindedir, büyük kısmı yok pahasına satılıp gitmiştir.

SERPE KAHVALTILI BASIN TOPLANTISI

Ticaret Odası eski başkanı ve eski milletvekili Sinan Aygün bir basın toplantısı yaptı. Aman Allah’ım o ne basın toplantısı, adeta Katar Emiri veya Suudi Arabistan veliaht Prensinin serpme kahvaltılı yemek daveti. Masanın üstü balık kızartmalarından tereyağına kadar her şey ile dolu idi. Bunu da gördük… Serpme kahvaltılı basın toplantısı.

MİLLİ PİYANGO BUNU DA YAPTI

Milli Piyango bunu da yaptı: “Bilet Kardeşliği”.

Bir  lira veriyorsun, bir bilete ortak oluyorsun… ve Milli Piyango sayfasında şöyle yazıyor: “Sadece 1 TL’ye çekiliş heyecanını yaşa.” Ve gene şu ibareler var : “Milyonlarca üyeyi bir araya getiren kupondaş.” Sanki seferberlik ilan etmişler. Yasa ve geleneklerimize tamamen aykırı bir şekilde, bilgisayar başında milyonlarca kişi, kumar oynayacak ve bir bilete ortak olacak.

Çok meşhur bir film vardı “Yüzük kardeşliği”. İşte bu da “Bilet Kardeşliği.”

YENİ BİR GÖÇ DALGASI

Yılbaşı hediyesi olarak yeni bir göç dalgası kapımızda. Olsun, biz onlara da TOKİ kanalı ile konut yaparız amma… toplu konut değil “Bahçeli Villa.”

Göç demişken aklıma geldi. Yaşanan bir gerçek Tanıdığım göçmenler var, Suriyeli falan, çoluk çocuk.. seneler önce geldiler ve tek bir kelime Türkçe öğrenmediler, mutlu rahat yaşayıp gidiyorlar…

KANAL İSTANBUL

Köprüler satılıyor, barajlar satılıyor, garajlar satılıyor. Daha yapılmadan Kanal İstanbul’un talipleri var. Tüm İstanbul ile birlikte satın almak istiyorlar. Daha yapılmadan, yapılacak olan kanalın akıntılı sularına takılıp gidecek İstanbul, Allah korusun da… kul korumuyor.

MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇESİ

Geçtiğimiz günlerde Meclis’de 2020 yılının Bütçesi yani Bütçe Kanunu kabul edildi. Bu Bütçe kimin Bütçe’si.. Türkiye Cumhuriyeti’nin bütçesi değil mi..

Değil, açın bakın Resmi Gazeteyi, inanılır gibi değil ama “Merkezi Yönetim Bütçesi” diye yazıyor. Burada merkezi yönetim, eyaletler, federasyon mu var ki Devletin senelik bütçesine “Merkezi Yönetim Bütçesi” deniyor.

KOY ÇUVALA

İşte 100 bir konuttan, serpme kahvaltıya ve Kanal İstanbul’dan, Merkezi yönetim Bütçesine kadar “2019 YILININ AHVALİ ŞAHSİYESİ” bu.

Bu olayların bir tanesi bile günleri doldurması gerekirken, koyuyoruz çuvala, unutup gidiyoruz.

“Koy çuvala salla salla vur duvara…”

Av.A.Erdem AKYÜZ