Konya’da, geçen 7 Ekim'de, avukat Abdülkadir İnci'yi (43), bir gün önce hacze gittiği için, adliye otoparkında tabancayla bacağından vuran Kadir Ö. (33) ve İsmail E. (22) hakkında, "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Nitelikli kasten yaralama" ve "6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından 4 yıldan 23 yıl 9 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'VUR' DİYE BAĞIRIP ATLADI

İnci iddianamede de yer alan ifadesinde, müvekkiline borçlu olan Kadir Ö. ile sorunu görüşmek için, konum gönderdiğini ve adliye karşısındaki simitçide buluştuklarını anlatarak, "Müvekkilime bir borcu olmadığını söyledi. Duruşmam olduğu için aracıma gittim. Arkamdan gelip, rızam olmadan aracıma bindiler. Kadir Ö. aracı adliyeye sürmemi istedi. Yaklaştığımda ise düz devam etmemi istedi. Niyetinin kötü olduğunu anladım ve adliyeye doğru sürdüm. İsmail E., 'Düz devam et yoksa vururum' dedi. Bu esnada Kadir Ö., arkada bulunan İsmail'e 'Vur' diye bağırdı ve araçtan atladı. İsmail de arkasından araçtan inerek ateş etti" şeklinde konuştu. (Tolga Yanık / Sabah)

KAZA YAPTIRMAYA ÇALIŞMIŞLAR

Zanlıların önce İnci'nin kaza yapması için aracın direksiyonunu sağa sola çevirdikleri, otomobili durdurunca da tabancayla yaraladıkları ortaya çıkmıştı.