Öyle konular var ve öyle bir zamanda yaşıyoruz ki adeta akla ziyan: Üzerinde biraz fazla düşündün mü, devreleri yakabilirsin.
        
ERKEN SEÇİM: Milletvekili seçimleri yapılalı iki ayı geçti. Muhteremler iki kere toplandılar. Bu kadar önemli olaylar oldu. Muhteremlerden ne bir ses, ne bir nefes duymadık. Sonra ver elini tatil. Şimdi de erken seçim yapılırsa, dünyanın en kısa görev yapan hatta hiç görev yapmayan vekilleri olarak dünya tarihine geçecekler. Guinnes Rekorlar kitabında yerlerini alacaklar. Ama önemli değil. Önemli olan; Vekillerin kıyak haklarından yararlanmak için iki sene vekillik yapma koşulu kaldırıldı. Tek bir gün vekillik yapanlar bile hayat boyu kıyak emeklilik ve diğer tüm kıyak haklardan yararlanacaklar.
        
SEÇİME NASIL GİDİLSİN: Seçim garanti de, seçime nasıl gidilmesi kaldı. Cumhurbaşkanı mı götürsün, Meclis karar alarak kendileri mi gitsin. Sanki lokantaya davet ediyorlar. Ama oyun kurucular, bu davetin arkasına muhteşem bir plan gizliyorlar. Seçime eğer Cumhurbaşkanı götürürse, yeni bir Bakanlar Kurulu kurulacak ve her parti buna katılacak. Yok eğer seçim kararını Meclis verirse, aynı Bakanlar kurulu göreve devam edecek. Yani ülkeyi, seçimi kazanmamış ve oluşumu yapılmamış bir Bakanlar Kurulu altı ay boyunca idare edecek. Altı ay sonra Allah kerim. Nasıl olsa yeni bir oyun bulunur. Aslında, seçime şunun veya bunun götürmesinin ve bu düzeneğin hiçbir yasal temeli de yok. Bir aklıevvel bir şey yumurtluyor, öncesine sonrasına bakmadan millet bununla uğraşıp duruyor.
         
BU NASIL KOALİSYON KURMAK: Bizim bildiğimiz koalisyon kurma görevi, en çok oy alan partinin liderine verilir. O birkaç gün uğraşır. Kuramazsa görev, ona en yakın oy alan partinin liderine verilir. Süreç böylece devam eder. Buna rağmen başarılı olunamaz ise seçim düşünülür. Burada ise 90 dakika maç tek kale oynanıp tatil ediliyor.
         
BAKANLAR KURULU GEÇERLİ Mİ: Ortada geçerli ve yasal bir Bakanlar Kurulu var mı. Seçim yapıldıktan sonra, seçime girmeyen ve seçimi kazanamayan, milletvekili olmayan bazı kişiler, hiçbir sıfatları olmadığı halde Bakanlar Kurulu koltuklarında oturup duruyorlar. Bunlar dışardan Bakan konumundalar ama atamaları yapılmadı. Yemin de etmediler. Ama koltuklarda oturuyorlar. Bu bakımdan ortada yasal ve geçerli bir Bakanlar Kurulu yoktur ve Kurul’un aldığı bütün kararlar, hukuk önünde geçersizdir.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ: 
Halkın güven oyunun tam olarak belli olması için seçimlerin yenilenmesi gerekiyorsa…. ki öyle olduğu söyleniyor. Bu durumda Cumhurbaşkanlığı seçiminin de yenilenmesinin gerekli ve yararlı olduğu söylenebilir. Kaldı ki seçilen Cumhurbaşkanının, içinden geldiği ve Genel Başkanlığını yaptığı siyasi partinin, halkın yeterli oy ve desteği alamamış olması nazara alındığında, her iki seçimin birlikte yapılmasını gerekli olduğu düşünülebilir.

SENİN HİÇ Mİ SUÇUN YOK:
 Başkent Ankara’da yapılması çok tartışılan “Ankara Bulvarı” kapatılıyor. Belediye astığı ilan panolarında, Mimarlar Odalarının açtığı dava sonucu İdare Mahkemesinin kararı ile bu yolu trafiğe kapatacağını duyuruyor. Yani tek suçlu davayı açanlar ile karar verenlermiş gibi, halkı tahrik ediyor. Bu durumda sormazlar mı; yasa ve yönetmeliklere aykırı yol yaparken senin hiç mi suçun yok. Tabii ki suç ve ihmalin var. Bu durumda; yol için yapılan masraf ve zararların, bu haksız uygulamayı yapanlardan alınması gerekir.

Akla ziyan uygulama örneklerinde bu hafta bu kadar. Kısmet olursa haftaya devam ederiz.

Aklınıza mukayyet olun