Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul İtfaiyesi, kızılay ve Afad tarafından Anadolu Adalet Sarayı'nda yangın tatbikatı yapıldı. Tatbikat senaryosu gereği adliyenin elektrik panolarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Adliyede görevli sivil savunma ekipleri durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi.

İstanbul itfaiye Maltepe grubu 5 dakika içinde adliyeye intikal etti. Adliyede güvenlik görevlisi olan Ramazan Arslan senaryo gereği dumandan etkilendi. İtfaiye ekipleri 4 katta bulunan güvenlik görevlisini sepet aracıyla kurtararak ambulansa sevk etti. Tatbikat gereği dumandan etkilenen 2 kişi daha kurtarılarak ambulansa sevk edildi.

Tatbikat sonrasında açıklama yapan başsavcı vekili Uğur Seçgin, "İstanbul Anadolu Adalet Sarayı hizmet verdiği bölge ile günlük 20 bin kişiye hizmet veriyor. Bu binanın güvenli hizmet veren bir yer olması için bu tatbikatı gerçekleştirdik. İtfaiye Anadolu yakası 1. Bölge müdürlüğüne katkısıyla bunu gerçekleştirdik. Sağlıklı ve başarılı bir tatbikat yaptığımızı düşünüyorum. Bu tatbikat sayesinde hem personelimizin hem vatandaşlarımızın bir yangın karşısında neler yapacakları konusunda bilgilenmeleri. Hem de bizim yangına karşı altyapı sistemlerimizin çalışır vaziyette olduğunu test etmiş olduk. Başarılı bir tatbikat oldu. Umarım böyle bir vakayla karşılaşmayız ama karşılaştığımız zaman çok olumsuz bir sonuçla karşılaşmayacak şekilde olduğunu tespit ettik" dedi.

İstanbul İtfaiyesi Anadolu 1. Bölge Müdür Yardımcısı Hakan Karabulut, "Maltepe grubuyla olaya müdahale ettik. Bize en yakın sınırdaki itfaiye birimimiz olaya geldi. 5 dakikalık süre içerisinde olay yerindeydik. Asıl amaç devlet kurumlarının içerisindeki acil durum ekiplerinin olay karşısındaki imkan ve kabiliyetlerini en iyi derecede kullanıp herhangi bir olay karşısında panik yapmamasını sağlamak ve aynı zamanda da itfaiye ekipleriyle birlikte koordineli çalışmasını sağlamak. Bu anlamda çok başarılı bir tatbikat oldu. Hem adliye sarayının sivil savunma ekiplerinin daha önceden hazırlanması hem de bizim gelip binayı yerinde daha önceden incelememiz araştırmamız, bu konuda da birlikte çalışmamız çok güzel sonuç verdi. Bu tatbikatların asıl amacı böyle büyük olaylarda insanların panik yapmaması ve doğru bir şekilde hareket etmesini sağlayıp can kayıplarını veya yaralanmalarını en az seviyeye indirmek. Bunu da burada başarılı bir şekilde yaptık" diye konuştu.