Avrasya Yazarlar Birliği tarafından çıkarılan Kardeş Kalemler Aylık Avrasya Edebiyat Dergisi’nin 145. sayısı yayınlandı. Derginin kapağında bu yıl 5.’si düzenlenen Uluslararası Kaşgarlı Mahmut Hikaye Yarışması’nın Kastamonu’da yapılan ödül töreni ve detayları yer alıyor.

Türkçe’nin konuşulduğu coğrafyaya hitap eden edebiyat dergisi ’Kardeş Kalemler’, Balkanlar’dan Orta Asya’ya, Türkçe’nin farklı renklerini temsil eden edebiyatlar arasında kalıcı köprüler kurmayı amaçlıyor. Bu amaçla yola çıkan dergi Ocak 2019/145. sayısı ile taçlandırdı.

Genel Yayın Yönetmenliğini Şair Ali Akbaş’ın yaptığı ve bu yıl 12. yaşını dolduran Kardeş Kalemler’in ‘editör’ yazısında 5. Uluslararası Kaşgarlı Mahmut Hikaye Yarışması geniş olarak ele alınıyor. "Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı TÜRKSOY, 25 Yıl Madalyaları ile TÜRKSOY faaliyetlerine destek veren kurum ve kuruluşların temsilcilerini madalyalarla onurlandırdı" denilen yazıda, "Avrasya Yazarlar Birliği Başkanımız Dr. Yakup Ömeroğlu da TÜRKSOY 25. Yıl Madalyasına layık görülenler arasındaydı" ifadelerine yer veriliyor.

Editör’de şu ifadelere yer veriliyor: "Kaşgarlı Mahmut Hikaye Yarışmamızın beşincisi de tamamlandı ve dereceye giren yazarlarımız ödüllerini Kastamonu 2019 Türk Dünyası Kültür Başkenti’nde yapılan bir törenle aldılar. Türk Dünyasının ilk edebi yarışması olan Kaşgarlı Mahmut Hikaye Yarışması her geçen yıl biraz daha genişleyerek, katılımları artarak devam ediyor. İlk yarışmada 9 Türk devlet ve topluluğunda yapabildiğimiz yarışma bu yıl 18 bölgede gerçekleşti."

Yarışma ile ilgili geniş bir yazı ve bölgelerde derecelere giren eserlerden örneklerin bu sayıda yayınlandığı belirtilen yazıda, yarışmanın organizasyonunda emeği geçen, katkı veren ve yarışmaya katılarak destekleyenlere de teşekkür ediliyor.

Kardeş Kalemler’in bu sayısında Lütfü Şehsuvaroğlu, Bahtiyar Vahabzade, Nergis Biray, Sema Eynel, Jeton Kelmendi, Rahmi Ali, Cengiz Aytmatov, Vladimir Korkin, Orhan Söylemez, Ekber Rızapur Maksutlu, Nadejda Salamacheva, Ekrem Arıkoğlu, Topçugül Şaydullayeva, Mehmet Arif, İhsan Kurt, Ramazan Avcı ve Ali Oktay Özbayrak gibi edebiyat dünyasının yakından tanıdığı isimler okuyucularıyla buluşuyor.