İzmir’de 10 Kasım Atatürk’ü anma günü öncesi olası bir terör saldırısına yönelik İzmir İl Emniyet Müdürlüğü operasyon düzenledi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda 4 günde toplamda 31 şahıs gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 10 Kasım Atatürk’ü anma günü öncesi geniş çaplı operasyon düzenledi. Çok sayıda polisin görev aldığı operasyon kapsamında, TKİP terör örgütüne üye oldukları tespit edilen 5 şüpheli ve DEAŞ terör örgütünün faaliyetlerini yürüttükleri belirlenen 10 zanlı gözaltına aldı. Ayrıca operasyonlarını sosyal medya üzerinden de sürdüren TEM Şube, sosyal medyada PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yaptıkları tespit edilen 9 şahsı da gözaltına alırken, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada da 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adete tüfek ve çok sayıda fişek ele geçirdi.

Öte yandan, MAOİST KOMÜNİST PARTİSİ (MKP) terör örgütü adına Tunceli kırsalında silahlı olarak faaliyet gösterdikten sonra İzmir’e gelen ve buradan da yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmayı planlayan 2 örgüt üyesi de kıskıvrak yakalandı. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün ortak yürüttüğü operasyonda, 2 terör örgütü üyesinin İzmir’in Bornova ilçesinde kaldığı hücre evine baskın düzenledi. Söz konusu hücre evinde 2 örgüt mensubu yakalanırken, onlara yardım ve yataklık eden 3 zanlı da gözaltına alındı. Gözaltına alınan toplamda 31 şüpheli sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü. Yapılan operasyon sonrası açıklamada bulunan İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, İzmir halkının huzuru için tüm terör örgütlerine yönelik operasyonlara ara vermeden devam edileceğini bildirdi.