ADANA (İHA) - 
Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin çalışması sonucu geçen hafta bin polis, 50 araç ve 10 narkotik köpeği ile yapılan operasyondan sonra, uyuşturucu tacirlerine darbe vuruldu.

Şafak operasyonunun ardından, uyuşturucu tacirlerinin esrar bulmakta zorlanması fiyatının 5 kat artmasına neden oldu. Artan talep karşısında Adana'ya esrar getirmek isteyen kişiler ise polisin başarılı çalışması ile yakalandı.
Yapılan istihbarat çalışmalarında Doğu illerinden esrar getirileceği duyumunu alan ekipler, Pozantı TEM Otoyol gişelerinde 2 ayrı aracı durdurdu. Narkotik detektör köpeklerinin yaptığı aramada çuvallar içerisinde 83 kilo 480 gram toz esrar bulundu. Olayla ilgili olarak 8 kişi gözaltına alınırken kovalamaca sonucu durdurulan bir araçta ise 30 kilo kubar esrar bulundu. Bu olayla ilgili olarak da 3 kişi gözaltına alındı. Zanlılar sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Polisin üst üste gerçekleştirdiği operasyonun ardından mal bulmakta sıkıntı çeken uyuşturucu tacirlerinin toz esrarın kilogramını 2 bin liradan 10 bin liraya çıkardığı öğrenildi.
Ele geçirilen 114 kilogram esrarın piyasa değerinin ise yaklaşık 1 milyon lira olduğu belirtildi.
(FK-ÖK-Y)