10 Kasım nedeniyle, yabancı devlet adamlarının sözlerinden ve önde gelen basınından derlediğimiz yazımızdan bazı örnekleri sunmak istiyorum.

*-Benim üzüntüm iki türlüdür; önce böyle büyük bir insanın kaybından dolayı bütün dünya gibi üzgünüm. İkinci üzüntüm ise, Onunla tanışmak hususundaki şiddetli arzumun gerçekleşmesine artık imkân kalmamış olmasıdır.
Franklin ROOSEVELT, A.B.D. Başkanı

*-O büyük insan yalnız Türkiye için değil, bütün doğu milletleri için de en büyük önderdi.
Emnullah HAN-Afgan Kralı

*-Dünya, bu derece müstesna bir insan olan Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünden sonra artık eskisi kadar enteresan değildir."
Bulgaristan, Koujuhof

*- Atatürk'ün hayatı ve eseri sadece Türkiye için değil, fakat dünyanın bütün özgür milletleri için bir ilham kaynağı olmakta devam edecektir.
Çin, Çang Kay ŞEK

*- Dağ başındaki haydutlar diye isimlendirdiğiniz kahraman Mustafa Kemal ve O'nun tüm askerleri burada olsalardı, teker teker hepsinin heykellerini dikerdik. Böylesine kahramanla bir andlaşma imzalamaktan gurur duyuyorum.
Aristide Briand, Fransız Başbakanı

*- Mustafa Kemal, İngilizleri yenene kadar, Tanrı'yı da İngiliz’in yanında zannediyordum.
Hindistan, Mahatma Gandhi

*-Yüzyıllar nadir olarak dâhi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın ki 20. yüzyılın dâhisi Türklere nasip oldu ve kader onu bizim karşımıza çıkardı.
David Lloyd George, İngiltere Başbakanı

*-Ben şimdiye kadar on beş hükümdar ve cumhurbaşkanı ile özel ve resmi konuşmalar yaptım. Bu geceki kadar ezildiğimi hatırlamıyorum. Mustafa Kemal'de büyük bir ruh kudretinin esrarı var.
Sir Charles Townshend, İngiliz Generali, 1922