ANKARA (AA) - Grekoromen Güreş Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında 3. dönem kamp çalışmalarına İstanbul'da başladı.

Türkiye Güreş Federasyonundan (TGF) yapılan açıklamada, millilerin Rusya'da düzenlenecek şampiyona için Sarıyer Mersinli Ahmet Tesisleri'nde kampa girdikleri, kampın 31 Mart'ta sona ereceği bildirildi.

23 Yaş Altı Milli Takımı sporcularının da yer aldığı kampta 45 güreşçi bulunuyor. Gürcistan Milli Takımı'ndan 10 sporcu da kamp çalışmalarına katılacak.

130 kiloda mücadele eden Rıza Kayaalp'in partneri Bulgar güreşçi Metodiev ile 3 günlüğüne Almanya’dan gelen 130 kilo sporcusu Pascal da kampta yer alacak.

Bu arada, milli takım sporcuları, 21-25 Mart tarihlerinde Bulgaristan'da düzenlenecek Nikola Petrov-Dan Kolov Turnuvası'nda mücadele edecek.

Grekoromen Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Salih Bora, Avrupa Şampiyonası öncesinde 3. ve en önemli kamp dönemlerinin başladığını belirterek, "Hedefimiz Avrupa şampiyonasına kadar tamamen hazır hale gelmek." ifadesini kullandı.

Teknik direktör Bora, Bulgaristan’da çok önemli bir turnuvaya katılacaklarını da hatırlatarak, "Bu turnuvada milli takım kadromuz da şekillenecek. Dolayısıyla Avrupa Şampiyonası öncesinde en önemli kamp dönemini yaşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.