Bahçeşehir Üniversitesi mezun hukuk fakültesi öğrencileri Bahçeşehir Üniversitesi’nin Beşiktaş sahilindeki kampüsünde11 Mayıs 2015 (dün) Pazartesi akşamı buluştu.

Prof. Dr.  Feridun Yenisey’in paneli ile başlayan gecede hukuk eğitimi ve avukatlık mesleği katılımcı mezun öğrenciler ve panelistler tarafından masaya yatırıldı.

Bende bir Bahçeşehirli olarak yapılan programa iştirak ettim.

Öncelikle hukuk fakültesinden mezun olduktan hemen sonra formalite bir staj ile sınav olmaksızın avukat olabiliyor olmak çoğu katılımcı tarafından eleştirilen hususlardan biri oldu.

İkincil olarak hukuk fakültesine giriş yapmadan evvel her fakültede en az 1-2 yıl hazırlık okulu okutularak en az bir yabancı dile sahip hukukçular yetiştirmenin elzem olduğu konusu üzerinde duruldu.

Diğer taraftan iletişim, matematik, psikoloji gibi derslerin de hukuk fakültesi öğrencilerine okutulması gerektiği ve meslekte bu derslerin okutulmasının muhakeme yeteneğini geliştireceği ve sorun çözme odaklı bireyler yetişmesine vesile olacağı hususunda çeşitli görüşler bildirildi.

Diğer taraftan hukuk felsefesi dersine önem verilerek her hukuk fakültesi öğrencisinin bir hukuki nosyona sahip olarak mezun olması ve mesleğine bu nosyon ile devam etmesi gerektiği çeşitli katılımcılar ve panelistler tarafından vurgulandı.

Yine ülkemizdeki devlet yada özel fakültelerden bir şekilde kolaylıkla mezun olunabildiği gerçeği üzerinde duruldu ve pratik hayata dair hukuk fakültelerinde mutlak surette bazı dersler olması gerektiği konusunda görüşler bildirildi.

Son olarak ise hukuk fakültesi öğrencilerinin fakülte döneminde yurt dışında mutlak surette bir dönem geçirmesinin önemli olduğu ve artık ülkemizde devlet ve özel üniversiteler arasında hukuk eğitiminin verilmesi bakımından bir farkın pek kalmadığı ve hatta ve hatta özel üniversitelerin imkanları nedeni ile iyi bir dil eğitimi vermelerinden dolayı artı bir yanının olduğu ve piyasada da özel-devlet ayrımı yaparak avukat alımı yapan yer sayısının hemen hemen yok olduğu konusu katılımcılar tarafından değerlendirildi.

Buluşma yukarıdaki konulardaki görüş alışverişleri sonrasında kokteyl ile sona erdi.





Not: Av. Mehmet Fatih YAŞAR ve HukukiHaber.Net kaynağına atıf yapılarak yazı kullanılabilir. Aksi halde tüm yasal haklarım saklıdır.