İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, kentte 165 kişiyi mağdur edip, 5 milyon 300 bin liralık vurgun yapan 3 ayrı tefecilik şebekesini deşifre etti. Şebekelere üye olduğu öne sürülen 18 kişiye yönelik 3 Kasım'da şafak vakti operasyon düzenlendi. Yapılan baskınlarda 17 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 3 ruhsatsız av tüfeği, 1 kurusıkı tabanca, 310 bin 800 TL değerinde 9 senet ve fotokopisi, borçlusu belli ancak rakamı boş bırakılmış 18 senet, 73 boş senet, alacak notlarının bulunduğu 3 defter, 3 gram esrar, 2 tapu fotokopisi ele geçirildi. Hakkında yakalama kararı olan 1 kişi ise aranıyor.,

YÜZDE 100’E VARAN FAİZ UYGULAMIŞLAR

Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden Sıraç Ö., Ahmet O. ile Erhan T.’ın ayrı tefecilik şebekelerine liderlik yaptığı öğrenildi. Tefecilik şebekelerinin, ağlarına düşürdükleri mağdurlara yüzde 100’e varan faiz uyguladıkları bildirildi. Şüphelilerin, borcunu ödeyemeyen mağdurları kaçırıp tehdit ettikleri, şiddet uyguladıkları öne sürüldü.

BORCUNU ÖDEYEMEYEN MAĞDURUN AVUKATINI KAÇIRMIŞLAR

Bu arada Sıraç Ö. ile ağabeyi Orhan Ö.’in, bir kişiye faiz karşılığı para verdikleri ancak alamadıkları belirtildi. Bunun üzerine Ö. kardeşlerin, aracılık eden mağdurun avukatı H.G.’yi Seyhan ilçesindeki bir çiftlik evine kaçırdığı, burada ellerini bağlayarak başına tabanca dayadıkları, boş senede imza attırdıktan sonra serbest bıraktıkları iddia edildi.

7 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ö. kardeşler ile Mehmet Şerif Ö., Ahmet O., Oğuz D., Orhan Y. ile Erhan T., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, Aygül A., İbrahim K., Umut G., Baki K., Hüseyin T., Serkan T. ile Sıraç İ. adli kontrol şartı, 3 şüpheli ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.