Şirin Park Otel’de düzenlenen eğitime, Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, yönetim kurulu üyeleri, avukatlar, stajyer avukatlar ve hukuk fakültesi öğrencileri ile çok sayıda davetli katıldı.

"GÜZEL HİTABET AVUKATLIK MESLEĞİNİN AYRILMAZ PARÇASIDIR"

Av. Semih Gökayaz, açılış konuşmasında hep birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, Adana Barosu’nun çalışmaları hakkında bilgi verdi, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Av. Gökayaz, “Beden dili ve hitabetin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu program uzun bir süredir yapmak istediğimiz bir çalışmaydı ve büyük bir heyecanla düzenledik. Fulin hanım, TRT ekranlarında ana haber spikerliği ve çok kıymetli programlar yapmış tecrübeli bir kişidir. Bugün bu tecrübelerini bizimle paylaşacak. Güzel hitabet avukatlık mesleğinin ayrılmaz parçasıdır. Fulin hanımın anlatımları bizlere bu konuda yol gösterici olacaktır. Bu programın düzenlenmesi konusunda başta TBB Başkanı Av. Erinç Sağkan’a, yönetim kurulu üyelerine, TBB ve Baro çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

14 Aralık 2022 Çarşamba Günü Prof. Dr. Ersan Şen’in katılımıyla Seyhan Oteli’nde 2022-2023 Staj Eğitim Döneminin açılışının yapılacağını duyuran Av. Gökayaz, etkinlikte; “Cumhuriyet'in İkinci Yüzyılına Girerken; Hukuk Devleti - Hukuk Devleti'nin Sağlanmasında Avukatın Rolü” hakkında sunumda bulunacağını dile getirdi.

İŞİ BİREBİR İNSANLA OLAN İÇİN İLETİŞİM ÇOK ÖNEMLİ

Av. Gökayaz’ın konuşmasının ardından Av. Fulin Arıkan sunumda bulundu. Adana’ya keyifle geldiğini ifade eden Av. Arıkan, iletişim alanındaki mesleki tecrübelerini meslektaşlarımıza aktardı. İki bölümde gerçekleşen eğitim kapsamında Av. Arıkan, çok küçük ipuçları ile tüm yaşamımızda insanlarla ve topluluk karşısında iletişimde çok etkili olabilecek beden dili ve hitabet tekniklerini görseller eşliğinde sundu.

Av. Fulin Arıkan tarafından verilen ve ilgiyle izlenen seminerde; "Jest-Mimik Kullanım", "Beden Dili Kullanımının Toplumsal İlişkideki Yeri ve Önem", "Etkili Beden Dili Kullanım", "Topluluk Karşındaki Heyecan Kontrolü", " Topluluk Karşısında Etkili Konuşma", "Etkili Ses Kontrolü"hakkında sunumda bulundu. Oldukça neşeli bir ortamda interaktif gerçekleşen programda, Av. Arıkan, TRT ekranlarındaki haber sunuculuğu ve programları yaptığı günlere dair yaşadığı tecrübelerini de aktardı. İşinin birebir insanla olan için iletişimin çok önemli olduğunu vurgulayan Av. Arıkan, profesyonel hayatta bizi birbirimizden bir adım öteye taşıyacak konulardan birinin de iletişim olduğunu söyledi. Av. Arıkan, etkinlikte katılımcılar tarafından yöneltilen soruları da cevaplandırdı.

Meslek İçi Eğitim Semineri, Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz tarafından, Av. Fulin Arıkan’a teşekkür plaketi takdimiyle sona erdi.