Aydın’ın Söke ilçesinde, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün hücre yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda sahte kimlik kullandıkları tespit edilen iki şüpheli yakalandı.

Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün hücre yapılanmasına yönelik yaptıkları çalışmalarda Konak Mahallesi’ndeki bir eve operasyon düzenledi.Operasyonda B.G adına düzenlenmiş sahte kimlik kullanan K.İ. (44) ve S.Ö. adına düzenlenmiş sahte kimlik kullanan A.Ç. (30) yakalandı.

Tanınmamak için sahte kimlik kullandıkları, saç sakal uzattıkları ve kılık kıyafet değişikliğine gittikleri tespit edilen zanlıların FETÖ/PDY’ye üye olmaktan aranmalarının bulunduğu, terör örgütü mensuplarının kullanmakta oldukları ByLock haberleşme programını kullandıkları tespit edildi. Zanlıların yakalandıkları ikamette yapılan aramalarda ikamet içerisinde gizli bölmelere saklanmış vaziyette çeşitli dijital materyaller ile toplam 25 bin 685 TL ve 200 dolar ele geçirildi. K.İ. ve A.Ç., sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.