"Nerede o eski bayramlar?" diye söze başlandığında "Ne varmış ki o eski bayramlarda!" diye hep gülümserdim. Şimdilerde bu sözün anlamını daha çok idrak eder oldum.

SEVGİ azaldı.

Bazıları, ülkesini, bayrağını ve vatanını diğerlerinden daha çok sevdiğini ZANNEDER hale gelmiş. Daha da tuhafı kendini en ATATÜRKÇÜ, en DİNDAR, en MİLLİYETÇİ sanır hale gelmiş. ÖTEKİLEŞTİRME ayrımcılığı tırmanarak yükselir hale gelmiş.
Sözler, EYLEMLERE/AMELLERE yansıdığında bir anlam ifade eder. Sadece SİYASİ TÜRKÜ/NUTUK/SLOGAN/ŞARKI/LAF söylemekten öte ÖTEKİLEŞTİRDİKLERİNDEN daha fazla bu ülkeye FİİLEN ne verdin, ne yaptın, ne ürettin? Farkın ne?

SAYGI azaldı.

Sosyal medya, turnusol kağıdı gibi bu acı gerçeği çok güzel yansıtan bir araç. Sayfalarında kendisi gibi düşünmeyen herkese ağız dolusu galiz hakaretler yapılabiliyor. Unutmayın ki hakaret ettiğinizde SAYGINLIĞINI kaybeden hakaret ettiğiniz kişi değil bizatihi KENDİNİZ olmaktadır. HAKARET ettiğinizde sadece "KENDİ AHLAKİ SEVİYENİZİ" topluma teşhir ediyorsunuz. İşin acıklı tarafı "TEMSİL ETTİĞİ" kitleye (Sporcu, öğrenci, işçi, sanatçı, siyasetçi, avukat, hakim, asker, doktor vs) ÖRNEK OLMASI gerekenlerin sosyal medya sayfalarında aklınızı durduracak HAKARET sözcüklerini pervasızca kullanmasına şahit olmaktır.

HOŞGÖRÜ azaldı.

Kendisi gibi düşünmeyen herkese LİNÇ kampanyası uygulanarak DUYGUSAL ŞİDDET uygulamaktan korkmaz ve utanmaz hale gelindi. Kimse SİZİNLE AYNI ŞEYİ düşünmek/yapmak zorunda değil. Herkesin İNANÇ, KÜLTÜR, SİYASİ farklılıkları olduğunu ve kimsenin KUTSALLARINA saldırmaya hakkınızın olmadığını nasıl kabul etmezsiniz? Siz kimsiniz ki TOPLUMSAL ROLLERİ/İNANÇ/İNANÇSIZLIK modelini zorla dayatmaya kalkabiliyorsunuz.

SON SÖZ: Sevmek İHTİYARİDİR ama saygı MECBURİDİR. Birbirimize saygı gösterdiğimiz, kalplerimizden öfke, nefret ve kibiri çıkardığımız gün varsa işte o gün BAYRAMDIR.

Saygı ile...