Yeni anayasa çalışmalarına “Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğu açıktır” açıklamasıyla olumlu görüş bildiren cumhur ittifakının ortağı Devlet Bahçeli, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi. Görüşmeyle ilgili Cumhurbaşkanlığı’ndan fotoğraf paylaşılırken herhangi bir açıklama yapılmadı.

REFORMLAR KONUŞULDU

Erdoğan ile Bahçeli arasında yaklaşık 1 saat süren görüşmede ağırlıklı olarak yeni anayasa çağrısının değerlendirildiği öğrenildi. Ankara’da tüm gözlerin çevrildiği iki liderin görüşmesinde, taslakları oluşturulan hukuki ve ekonomik reform çalışmalarının yanı sıra Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan olaylar da ana hatlarıyla gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli, son olarak 5 Ocak’ta bir araya gelmişti.

Görüşmeden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MHP Lideri Bahçeli’yi karşıladığı anın da fotoğrafı paylaşıldı. (Erdinç Çelikkan/Hürriyet)


‘Sıfırdan anayasa’ mı?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “yeni anayasa” açıklamasına ilişkin olarak, “Burada bir yeni anayasa kavramı var. Sıfırdan anayasa yapmak gibi bir iddia ise o zaman ikinci Cumhuriyet’in kuruluşu anlamını taşır ki, bunun cevabını almamız gerekiyor” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, dün Akşener’i ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan Akşener özetle şunları kaydetti: “Bizim parlamenter demokrasiye yönelik, ‘Geçiş’ dediğimiz bir çalışmamız var; anayasa veya anayasa yapmaya yönelik çalışma değil, sistem tasarımı. Sayın Babacan’ın arkadaşlarının da yaptığı bunun bir benzeri. DEVA Partisi’nin çalışmasını yapan arkadaşlar ile bizim çalışmayı yapan arkadaşlarımızın birbirleriyle görüşmesinin doğru olacağına kanaat ettik.”

Akşener, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olaylarla ilgili olarak da “Toplumsal olaylarda provokatörler olur. Devletin, güvenlik güçlerinin görevi o provokatörleri ayıklamaktır” yorumunu yaptı.

DAVUTOĞLU İLE EVİNDE GÖRÜŞTÜ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün ayrıca Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu evinde ziyaret etti. Görüşmeye ilişkin İYİ Parti’den yapılan yazılı açıklamada, Meral Akşener’in Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu’nu Ankara’daki evlerinde ziyaret ettiği ifade edilerek, iki genel başkanın, gündemdeki konularla ilgili olarak görüş alışverişinde bulunduğu kaydedildi.