Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı tarafından, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80’inci yıldönümü münasebetiyle bir anma programı düzenlendi.

Emekli Kurmay Albay Dr. Levent Ünal ve Emekli Albay Dr. Fatma Rezzan Ünalp’in konuşmacı olarak katıldıkları programı, Bilecik Vali Yardımcısı Akın Yılmaz, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci takip etti.

Programın ilk konuşmacısı olan Dr. Levent Ünal, Atatürk’ün askeri dehasından söz ettiği sunumunda, dönemin önde gelen askeri ve siyasi figürlerinin Atatürk hakkındaki düşüncelerinden örnekler verdi. Atatürk’ün girdiği hiçbir savaşı kaybetmemiş bir asker olduğunu hatırlatan Ünal, Çanakkale, Kafkas Cephesi, Filistin-Suriye Cephesi, Sakarya Meydan Muharebesi, Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesinden verdiği örneklerle, Ulu Önder’in askeri başarılarını dinleyicilerle paylaştı.

Programın ikinci konuşmacısı olan Dr. Fatma Rezzan Ünalp ise, Türk milli bilincinin oluşmasını sağlayan tarihsel olayları ve Atatürk’ün milli şuurumuz üzerinde yaptığı etkiyi anlatan bir konuşma gerçekleştirdi. Ünlap konuşmasını; “Her 10 Kasım’da doğaldır ki onu hüzünle anıyoruz ama biliyoruz ki sonsuzluğa uzanan bu çizgide kalıcı olan, sevginin kendisi. Sevginin ışığı ölümle söndürülemiyor. Şairin dediği gibi; ayrılığımız da sevdaya dahil. Ona olan bağlılığımızın temeli ise, Atalarımızın kanlarıyla sulanmış vatanımızda, Türkiye Cumhuriyeti’nde sonsuza değin yaşayabilme isteğinde saklıdır” sözleriyle sonlandırdı.

Programın sonunda Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Selma Göktürk Çetinkaya tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi ve Atatürk portresi hediye edildi.