BOLU (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Biz istiyoruz ki hükümet de güçlü olsun, Meclis de güçlü olsun. Her ikisinin toplamından da güçlü bir Türkiye olsun istiyoruz. Bu seçim, bir sistemin değişmesi bakımından, güçlü hükümet, güçlü Meclis ve güçlü Türkiye olması bakımından gerçekten diğer seçimlerden çok farklı. Bu farkı sizler de biliyorsunuz." dedi.

Bakan Özlü, seçim çalışması kapsamında Bolu'nun Mudurnu ilçesinde bir düğün salonunda muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Seçimlerin önemine işaret eden Bakan Özlü, "Sadece iktidar seçimini oylamıyoruz. Bu seçimde bir sistem değişikliğinin ilk adımını atıyoruz. 24 Haziran'da yapılacak olan seçimin ardından 25 Haziran sabahında Türkiye'de sistem değişiyor. Yeni bir sitem gelecek. Bu sistem Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi. Bunu 16 Nisan tarihinde oyladık. Bu tarihte milletin çoğunluğu, onayı ile bu sisteme geçtik." diye konuştu.

Bakan Özlü, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sitemine, daha hızlı çalışmak, daha hızlı iş yapmak için geçildiğini vurgulayarak, 25 Haziran'dan sonra daha çok, daha hızlı çalışacaklarını ve daha çok iş yapacaklarını belirtti.

Bu seçimin diğer seçimlerden bir farkının da aynı anda 2 oy kullanılması olduğunu ifade eden Bakan Özlü, şöyle devam etti:

"Bunlardan biri cumhurbaşkanlığı için. Diğeri de milletvekilleri için. Hükümet oluşacak, bir başkan seçeceğiz. Cumhurbaşkanımız Bakanlar Kurulunu oluşturacak. Bir hükümet oluşacak. Bu hükümetin yasa yapmak yetkisi yok, bu hükümetin kanun yapma yetkisi yok, yine kanunu parlamenter sistemde olduğu gibi Meclis yapacak. Dolayısıyla aynı seçimde, aynı sandıkta bir oy da milletvekilleri için kullanacağız. Biz istiyoruz ki, hükümet de güçlü olsun, Meclis de güçlü olsun. Her ikisinin toplamından da güçlü bir Türkiye olsun istiyoruz. Bu seçim, bir sistemin değişmesi bakımından, güçlü hükümet, güçlü Meclis ve güçlü Türkiye olması bakımından gerçekten diğer seçimlerden çok farklı. Bu farkı sizler de biliyorsunuz."

İlçe halkına ellerine bir fırsatın geçtiğini söyleyen Özlü, "Bugün Mudurnu'nun bir milletvekili çıkartma şansı var. Bu seçimin önemini anlatmak için Mudurnu'dayım. Bu şansı iyi değerlendirelim. Bütün ilçenin adaya sahip çıkması gerek." ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından Bakan Özlü, ilçede esnaf ziyaretinde bulundu.

Mudurnu'nun Taşkesti beldesini de ziyaret eden Özlü, Bülent Ecevit Parkı'nda vatandaşlara hitap etti.

Bakan Özlü'nün ziyaretlerinde, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Düzce ve Bolu ilçe belediye başkanları hazır bulundu.