Samsun’da 15-16 Şubat tarihlerinde yapılacak “Teknoloji Buluşmaları Fuarı”na 5 bin ziyaretçi bekleniyor.

Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesi’ni başlattığı 19 Mayıs 1919’un 100. yılı, Samsun’da çeşitli etkinlikler ve organizasyonlarla kutlanacak. Bu kapsamda şehrin tüm paydaşları yıl içerisinde birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Samsun Teknopark’ın ev sahipliği yapacağı etkinliklerden ilki olan “Teknoloji Buluşmaları Fuarı” 15-16 Şubat 2019 tarihlerinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salonda ulusal davetlilerin ziyaretine açık olacak.

OKA destekliyor

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının (OKA) da destek verdiği, yaklaşık 5 bin ziyaretçinin beklendiği fuarda, çeşitli oturumlar ve paneller de düzenlenecek. Etkinlikte katılımcılara, firma yetkilileri ile görüşme, iş bağlantıları kurma, yeni temsilciler bulma ve ürünlerin piyasa başarılarını değerlendirme, dijital endüstri ve teknoloji alanında yenilikleri ve yeni eğilimleri keşfetme fırsatı sunulması planlanıyor. Teknoloji Buluşmaları fuarı ile ayrıca firmaların sektörel devamlılığını sağlamak, katma değer oluşturmak ve üniversite-sanayi iş birliğini olabildiğince canlı tutmak amaçlanıyor.

Üretimi destekleyen merkezler ise teknoparklar

Teknoloji hızının gün geçtikçe daha da arttığı bu günlerde ülkemizin uluslararası piyasalarda rekabet gücünün atması için teknoloji üretmesi ve bu teknolojiyi kendi menfaatleri doğrultusunda kullanabilmesi gerekiyor. Bu teknolojik ilerlemenin başarılı olmasının formülü- üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi ve girişimcilik faaliyetlerinin bu iş birliğine destek olmasında saklı. Başarıya ulaşmak için bu üç grubu aynı çatı altında toplayan ye yeni bilgilerle üretimi destekleyen merkezler ise teknoparklar.

Samsun Teknopark

2015 yılında faaliyetlerine başlayan Samsun Teknopark; üniversite, kamu kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 32 ortakla faaliyetine devam ediyor. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit Kampüsü içerisinde yer alan yüzde 100 doluluğa sahip Samsun Teknopark içerisinde 38 AR-GE firması, 13 kuluçka ve 61 ön kuluçka girişimcisi bulunuyor.

Yürüttüğü tüm projelerle ekosisteme canlılık getirmeyi amaçlayan Samsun Teknopark; devam ettirdiği 54 AR-GE projesinin yanında tamamladığı 71 AR-GE projesiyle 2017-2018 yılları verilerine göre 7 milyon TL AR-GE geliri, 8 milyon dolar ihracat geliri elde etti.