Fransa’da yayınlanan Charlie Hebdo isimli bir dergi var.

Bizdeki mizah dergilerinin eline su dökemez.
        
Bütün yaptığı, başka din ve inanıştan olan insanlarla dalga geçmek.
        
Dergi, İslam büyüklerinin karikatürlerini çizerek, ellerine bir yazı tutuşturuyor: “Je Suis Charlie” diye. Güya bu insanlar “Ben Çarliyim” diyorlar.
        
Sokaklarda binlerce insan, ellerinde bu yazı ile dolaşıyorlar.
        
Durum böyle olunca biz de kendimize göre bir araştırma yaptık.
 
VE DİYORUZ Kİ MİZAH ÖYLE YAPILMAZ BÖYLE YAPILIR.
 
        
Fransız arşiv ve belgelerinde yaptığımız araştırma sonucunda, Fransız parası Frank’ın ön tarafında “Je Suis Turque- Ben Türküm”, arka tarafında ise “Nous Sommes Turques- Hepimiz Türküz” yazdığını tesbit ettik. Bu bilgi Charlie Hebdo Dergisinin gelecek sayısında yer alacak ve bu kez derginin 5 milyar adet basılacaktır.
 

        
Bir diğer araştırmamızda; siyasi fikirleri Fransız Devrimini etkileyen Cenevreli filozof yazar Jean-Jacques Rousseau (1712-1778) nun kendi el yazısı ile ve tarihe geçen sözü ile; “Je Suis Turque- Ben Türküm” şeklinde ıslak yazılı ve ıslak imzalı resmini arşivlerden çıkardık
 

 

Ulaştığımız bir diğer tarihi belge; Fransız Hava Yolları AIR FRANCE uçaklarının “Je Suis Turque- Ben Türküm” ibaresini taşıyarak uçacak olmalarıdır.Uçağın kanat kısmında ise “Nous Sommes Turques- Hepimiz Türküz” yazmaktadır. Bu yazının bütün ülkelere ait tüm uçaklara yazılması için Fransız Hava Bakanlığı çalışma başlatmıştır.
 


 
        
Ama bulduğumuz en şaşırtıcı ve tarihin akışını değiştiren belge; Fransız İmparatoru Napoleon Bonaparte (1769-1821)’nin şalına; JE SUIS TURQUE – BEN TÜRKÜM yazısını işletmiş olmasıdır. Bu Şal, Louvre Müzesi (Le Musee du Louvre) de muhafaza edilmekte ve ancak özel günlerde, özel kişilerin ziyaretinde açılmaktadır.
 


 
Bize göre mizah böyle yapılır. İnsanları inciterek veya hakaret ederek değil.
 
Av.A.Erdem Akyüz