Değerli okurlarım bu makalemde siz değerli dostlarımı cinsel saldırı suçu TCK 102. Madde hakkında bilgilendireceğim. 

Cinsel saldırı suçu basit cinsel saldırı ve nitelikli cinsel saldırı olmak üzere yasamızda iki türlüdür.

Basit cinsel saldırı suçu TCK 102/1 Maddede düzenlenmiştir. Nitelikli cinsel saldırı suçu ise TCK 102/2 Maddede düzenlenmiştir.

Siz eğer mağdur ile cinsel ilişki  düzeyine varmayan  sadece bedensel  temasta  bulunduysanız sarkıntılık suçu işlemiş olursunuz. Örneğin bir kişi istemediği halde o kişiyi öpmeniz dokunmanız basit cinsel saldırı suçunu oluşturur. Eğer sizin davranışlarınız  belli  bir yoğunlukta ise ve süreklilik var ise budurumda siz basit cinsel saldırı suçunun ağırlaşmış halini işlemiş olursunuz.

Nitelikli cinsel saldırı suçu yani sizlerin deyimi ile  tecavüz  suçu ise vücuda organ veya sair cisimle işlenir. 

Fail mağdurun bedenine temas etmez ama sözüyle davranışları ile cinsel taciz edebilir. Cinsel  saldırı  suçunun  oluşması için sizin bedensel olarak mağdureye temas etmeniz gerekir. 

Siz 15 yaşından 12 yaşından küçük bir çocuğa cinsel ilişki  düzeyinde bir  suç  işlerseniz bedensel temasta bulunursanız istisma  suçunu işlemiş olursunuz.

15-18 yaş arası çocuklara karşı hile tehdit ile iradesini etkilerseniz yine cinsel istismar suçunu işlemiş olursunuz. 

Cinsel saldırı suçu yaşı  büyük kimselere ve ya 15-18 yaş arası mağdurlara yönelik hile tehdit olmadan işlenen filleri cezalandırır. Burada  bedensel  temas  var mı yok mu önemli olan nokta budur. 

Sarkıntılık suçu TCK  102/1 İKİNCİ CÜMLE BUARAD MAĞDURUN BEDENİNE FİZİKSEL OLARAK FAİLİN BİR TEMASTA BULUNMASI GEREKİR.  Sarkıntılık geçici  yüzeysel ve hafif  derecededir. Eğer süreklilik arzederse basit cinsel saldırı suçunun daha ağır şekli meydan gelir. 

Siz bir mağdurenin yanağından rızası dışında öperseniz onun elini tutarsanız mağdurun cinsel bölgesine dokunursanız basit cinsel saldırı suçunun sarkıntılık seviyesinde olanını işlemiş  olursunuz 

Cinsel davranışlar la mağdurun vücudunu ihlal mağdurun  şikayeti üzerine 5 yıldan 10 yıla  kadar  hapis cezası ile  cezalandırılır . 

Ancak siz  sarkıntılık suçu işlediyseniz 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası alırsınız. 

Eğer siz  bu suçu beden veya ruhen kendini  savunamayacak derecede olan bir kişiye yaparsanız.

Kamu görevinizi  vesayet görevinizi  hizmet  ilişkisinin  sağladığı nüfusu kötüye kullanarak yaparsanız

Üçüncü derece dahil kan veya kayın hısımlığı ilişkisi  içinde  olan bir kişiye  karşı üvey ana üvey kardeş  evlat edinen veya evlatlık tarafından işlenirse silahla işlenirse sizin alacağınız ceza yarı oranında  artırılacaktır. 

Tecavüz suçu yani nitelikli cinsel saldırı suçu  ise  bu  suç  tipinde vücuda cinsel organ ya da sair bir cisimle  temas vardır. İlişki boyutundadır. Basit cinsel  saldırı suçu  ile  nitelikli  cinsel  saldırı suçu arasındaki  en önemli far basit cinsel  saldırı da cinsel  arzuların tatmini için yapılır  ama burada  cinsel  arzuların  tatmini gerekmez. 

Cinsel saldırı suçunda oral anal ya da sair bir cisim ile işlenirse eylemde suçun nitelikli hali işlenmiş olur.

Nitelikli cinsel saldırı suçunda  vücuda  organ  veya  sair  bir cisim ile temas halinde iki  yıldan az olmamak  üzere hapis cezası verilir. Bu fiil eşinize karşı işlenirse mağdurun şikayetine bağlıdır. 

Eğer siz bu suçu   beden  bu  suçu beden veya ruhen  kendini savunamayacak derecede  olan bir kişiye  yaparsanız.Kamu  görevinizi vesayet görevinizi hizmet ilişkisinin sağladığı nüfus u kötüye kullanarak yaparsanız

Üçüncü derece  dahil  kan veya kayın hısımlığı ilişkisi  içinde olan bir kişiye  karşı üvey ana üvey kardeş  evlat edinen veya  evlatlık  tarafından işlenirse silahla işlenirse sizin alacağınız ceza yarı oranında  artırılacaktır. 

Cinsel saldırı suçunda hagb  kararı verilmez  ceza  ertelenmez Adli para cezası verilmez 

Sadece 15 yaşından küçük bir çocuk sarkıntılık suçu işlerse o takdirde adli para cezası verilir. Bu suçlarda uzlaşma mümkün olmaz 

Sarkıntılık suçu eşe karşı işlenen tecavüz suçu şikayet tabidir. Diğer durumlarda şikayete tabi değildir resen kovuşturma yapılır. 

Sarkıntılık suçunda 8 sene içinde şikayet yapılması gerekir. Diğer durumlarda 15 senelik zamanaşımı sözkonusudur.

Sarkıntılık suçuna asliye ceza mahkemesi diğer suçlara ağır ceza mahkemesi bakar.