Denge'nin Hayatımızdaki Önemi I 23 Haziran Seçimleri - Bahadır Erdem

Herkese Merhaba, 

Ben Prof. Dr. Bahadır Erdem, demokrat bir avukat, öğretmenliği seven bir hukuk hocası, profesyonel kız babası ve karısına aşık bir sanatseverim! 

Bugün sizlere dengeyi anlatacağım. Niye mi denge anlatıyorum? Çünkü denge, hem insanlar için, hem hayatımız için, hem de doğal yaşam için çok önemlidir. Tüm sosyal yapımız, tüm doğal yapımız ve insanın metabolizması tamamen denge üzerine kuruludur. Bu evrendeki her şey aslında koca bir denge üzerinde ilerler! 

Tüm dengelerin yanında, aynı zamanda toplumsal dengeyi bozmamak toplumlar için çok önemlidir. Eğer toplumsal denge bozulursa, nasıl insan metabolizmasında dengelerimiz bozulduğunda sağlığımız elden gidiyorsa, o sosyal toplumunda dengeleri bozulduğunda sağlığı elden gider. 

Her zaman Türkiye Cumhuriyet’inde şunu gördüm, “su akar yolunu bulur” demokrasi de muhteşem bir nehirdir. Eğer o nehrin yatağını değiştirirseniz, o nehir ne yapar ne eder sonunda yine de yatağını bulur ve demokrasi yerine gelir! Çünkü Türk Cumhuriyet’i büyük bir devlet geleneğine sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları hiç bir zaman özgürlüğünü kaybetmemiştir! 

Düzenli olarak paylaştığım videolarımdan haberdar olmak ve her hafta birlikte vakit geçirebilmemiz için, kanalıma ücretsiz abone olmayı unutmayın. 

Sormak istediklerinizi, merak ettiklerinizi lütfen bana yorum olarak bırakın!