1- Kadına takılan "HER TÜRLÜ EKONOMİK DEĞERİ OLAN ŞEY" yine kadına aittir.

2- Erkeğe takılan ziynet eşyaların "TAMAMI" birden KARİNE olarak (İstisna: Yerel adet) KADINA ait iken ARTIK,  KARİNE olarak (İstisna: Yerel adet) sadece "KADINA ÖZGÜ" olanlar KADINA AİT sayılacak ve kadına özgü OLMAYAN ziynet eşyası (Cumhuriyet altını, yarım altın, çeyrek altın, gram altın vb) "artık" ERKEĞE ait olacaktır.

3- Erkeğe takılan şey, eğer kadına özgü olmayan bir şey ise ERKEĞE ait olacağından erkeğe takılan PARALAR, para kadına özgü bir şey olmadığından doğal olarak ERKEĞE ait olacaktır.

4- Erkeğe takılan ziynet eşyaları kadına özgü olsa bile (Bilezik, küpe, gerdanlık vb) erkek eş,  bu konuda YEREL ADET OLMADIĞINI iddia ve ispat ederse kadına özgü olanlar da ERKEĞE verilecektir.

5- Erkeğe takılan ziynet eşyasının KADINA ÖZGÜ olup olmadığı konusunda "çekişme çıkarsa" KUYUMCU bilirkişi incelemesi yapılacaktır. Takılan ziynet eşyası hem ERKEK hem KADIN tarafından kullanılan bir şey ise bu şey MÜNHASIRAN KADINA ÖZGÜ olmadığından ERKEĞE ait olacaktır.

6- Eşler arasında paylaşım konusunda bir ANLAŞMA varsa paylaşımda "ANLAŞMA KURALLARI" uygulanacaktır.

Not: Bu metin tarafımdan son HUKUK GENEL KURULU incelenmek suretiyle yazılmış bir  "SOSYAL MEDYA MAKALESİ" olup "ATIF YAPILARAK" paylaşılması elbette mümkün olup yazdıklarım doğal olarak "KENDİ GÖRÜŞLERİMİ" kapsamaktadır.

>> İlgili karara ulaşmak için TIKLAYINIZ