Ceza İnfaz Kurumu (DOC) Sözcüsü Dan Sperrazza, 27 yaşındaki Demi Minor isimli transseksüel kadının, Burlington County'de genç yetişkin suçlulara yönelik bir cezaevi olan Garden State gençlik ıslah tesisine transfer edildiğini dile getirdi. 

Sperrazza, DOC'nin Minor'u tesisteki savunmasız kişiler birimine naklettiğini ve şu anda tesisteki tek kadın mahkum olduğunu söyledi. 

Sözcü, mahremiyet nedeniyle Ceza İnfaz Kurumu'nun Minor'un özel barınma durumu hakkında yorum yapamayacağını aktardı.

Ceza infaz kurumuna göre, adam öldürme suçundan 30 yıl hapis cezasına çarptırılan Minor, 2037 yılında şartlı tahliyeden yararlanabilecek. 

Konuyla ilgili ne Minor ne de avukatı yorum yaptı. 

Ancak Minor'un web sitesinde 5 Temmuz'da yer alan bir yazıda, infaz koruma memurlarının kendisini Edna Mahan'dan zorla çıkardıkları ve Garden State Gençlik Islah Tesisine nakli sırasında dövdükleri iddia edildi.

DOC, iddialar hakkında yorum yapılamayacağını belirterek 'darp'la ilgili soruşturma yürütüldüğünü aktardı.

Minor'un nakil haberi, NJ Advance'in, Minor'un "rızaya dayalı cinsel ilişki" sırasında iki kadını hamile bıraktığı haberinin yayınlanmasından yaklaşık üç ay sonra geldi.

Sperrazza, nisan ayında yaptığı açıklamada, mahkumların kimliklerini vermese de Edna Mahan'da kendini transseksüel olarak tanımlayan 27 mahkumun bulunduğunu kaydetmişti.

Geçen yıl iki Edna Mahan mahkumu, bazılarının kendilerini taciz ettiği ve diğer kadınlarla cinsel ilişkiye girdiğini iddia ederek "ameliyat öncesi erkek trans mahkumların" buradan derhal çıkarılması talebiyle toplu dava açmıştı.