AA - AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, 4 gün sürecek Orta Doğu ziyaretinin ilk durağı Mısır'ın başkenti Kahire'de yaptığı açıklamada, AB, ABD, BM ve Rusya'dan oluşan Orta Doğu Dörtlüsü'nün barış için Filistin ve İsrail ile daha fazla çalışmasını istediklerini söyledi.

AB'nin barış sürecinde daha fazla adım atmaya hazır olduğunu vurgulayan Ashton, Filistinlilere yapılan yardımları artırmayı, Lübnan ve Filistin'de güvenlik misyonlarını takviye etmeyi teklif etti.

AB'nin, İsrail'in son zamanlarda barış sürecini kilitleyen adımları konusundaki hayal kırıklığını yansıtan Ashton, İsrail'in geçen hafta Doğu Kudüs'te yeni konutlar inşa etme kararını eleştirdi.

Ashton, Filistin liderliğini de reformları benimsemekte gönülsüz davranmakla suçladı.

Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebulgeyt de İsrail'in Kudüs'teki eylemlerinin saçma, bahaneye dayanan ve Filistinlileri nefessiz bırakmaya yönelik girişimler olduğunu söyledi.

Ebulgeyt, İsrail'in son hareketlerine uluslararası toplumun tavır göstermesi gerektiğini kaydederek, "İsrail, ödemesi gereken bir fatura olduğunu bilmek zorunda" diye konuştu.